Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τέσσερις άχρηστοι υπάλληλοι πήραν τα παιδιά στον λαιμό τους» [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τέσσερις άχρηστοι υπάλληλοι πήραν τα παιδιά στον λαιμό τους» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ευθύνη έχουν αυτοί οι τέσσερις άχρηστοι υπάλληλοι, που πήραν τα παιδιά τον λαιμό τους. Επί δωδεκάμισι λεπτά αναβόσβηνε το κόκκινο φως στην κονσόλα και ο σταθμάρχης δεν είδε τίποτα!».

Την άποψη ότι το δυστύχημα στα Τέμπη οφείλεται σε καθαρά ανθρώπινο λάθος εξέφρασε μιλώντας στο Attica TV και την εκπομπή Casus Belli ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν θέλετε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση, ποια είναι τα προβλήματα του ΟΣΕ, να αφήσουμε τις κομματικές ταυτότητες έξω και να μιλήσουμε για το τι πραγματικά συμβαίνει στον ΟΣΕ ή σε διάφορα πράγματα του Δημοσίου, ευχαρίστως να την κάνουμε σοβαρά. Αλλά όχι να μας παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ αμόλυντο ο κ. Βλάχος (σσ: εννοεί τον κ. Παναγιώτη Βλάχο, μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ). Εγώ πρώτος ανέφερα την ευθύνη της ΝΔ και όχι ως κάτι γενικό αλλά ως κάτι ειδικό. Η ευθύνη είναι γιατί ήταν αυτοί οι τέσσερις άχρηστοι υπάλληλοι εκεί που πήραν τα παιδιά στον λαιμό τους γιατί αν δούλευε καλά ο ΟΣΕ αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έφταναν εκείνη την ημέρα σε εκείνη την υπηρεσία. Κανένας από τους τέσσερις» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Θα ήταν πάρα πολύ καλό να υπήρχε και το κεντρικό σύστημα (σσ: εννοεί το σύστημα τηλεδιοίκησης) αλλά όταν έχεις ένα τόσο τραγικό γεγονός, έχουμε μια κονσόλα που λειτουργεί, που την έχει βάλει στο manual, με την ίδια λογική που ο σταθμάρχης της Λαρίσης επί 12 λεπτά έβλεπε την κονσόλα που του άναβε μια κόκκινη γραμμή και του έλεγε ότι έχεις βάλει το τρένο ανάποδα και λέει ”δεν το κατάλαβα”, με την ίδια λογική μπορεί να πει κάποιος πως και το κεντρικό σύστημα τηλεματικής να έχεις, αν έχεις έναν αντίστοιχο άνθρωπο εκεί, δε θα δουλέψει. Οι δυο σταθμάρχες δεν πήγανε. Αν ήταν οι σταθμάρχες εκεί και όπως ήταν το σύστημα θα είχε διασωθεί το τρένο. Με αυτή την κονσόλα που λειτουργούσε, αν οι σταθμάρχες – ο ένας δεν πήγε και ο άλλος είχε φύγει – ήταν στις θέσεις τους, θα είχαν σωθεί τα παιδιά. Φταίμε που δεν φτιάξαμε τον ΟΣΕ όπως έπρεπε»!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments