Pagenews.gr Οδηγός. Παραγωγή pagenews.gr
Θα μπορούσε η τραγωδία των Τεμπών να επηρεάσει την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών

Θα μπορούσε η τραγωδία των Τεμπών να επηρεάσει την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται, από τις αρχές της νέας χρονιάς, Δήμαρχοι, υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται, από τις αρχές της νέας χρονιάς, Δήμαρχοι, υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Επειδή για πολλούς αναλυτές των πολιτικών δεδομένων, η τραγωδία των Τεμπών, θεωρείται μία λεπτή κόκκινη γραμμή στο χρόνο που διαχωρίζει το πριν και το μετά για πολλούς γεννάται το ερώτημα… «Πώς θα μπορούσε η τραγωδία στα Τέμπη να επηρεάσει την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών;».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η δραστηριότητα όσων εμπλέκονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές «πάγωσε» για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς μετά τις ημέρες εθνικού πένθους, συνεχίστηκε και συνεχίζεται με «χαμηλούς» τόνους μεν αλλά συνεχίζεται. Ειδικά την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται σε πολλούς Δήμους ανά την χώρα, ανακοινώσεις νέων συνδυασμών σε τοπικό επίπεδο, αλλά και κεντρικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, πολλές εκ των εκδηλώσεων που ακυρώθηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών, όπως «γιορτές της γυναίκας» κτλ, έχουν μετατεθεί για τις επόμενες εβδομάδες.

Για ακόμη μία φορά μετά την πανδημία του κορωνοϊού, τέθηκε το ερώτημα, αν θα έπρεπε να μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και μάλιστα να διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές το 2024…

Το σενάριο μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών συνδέεται με το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι Εθνικές Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, κάτι το οποίο συμπαρασύρει και την ημερομηνία των δεύτερων εκλογών.

Αυτοδιοικητικά στελέχη, ωστόσο, διαμηνύουν πώς και σε αυτή την περίπτωση, δεν τίθεται θέμα μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών για ανάδειξη τοπικών αρχόντων, αλλά ακόμη και να συνέβαινε δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει κάποιες εβδομάδες και όχι μήνες!