Πολιτική

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Συνάντηση με το πρόεδρο της Σερβίας είχε σήμερα στο Βελιγράδι ο Έλληνας ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο της ενεργούς υποστήριξης, από την Ελλάδα, της ευρωπαϊκής πρότασης για την ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας

Συνάντηση με το πρόεδρο της Σερβίας είχε σήμερα στο Βελιγράδι ο Έλληνας ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο της ενεργούς υποστήριξης, από την Ελλάδα, της ευρωπαϊκής πρότασης για την ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας, μετά και τη συμφωνία, η οποία επετεύχθη στην Οχρίδα στις 18 Μαρτίου.

«Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας, ένας συνομιλητής ο οποίος έχει έναν ρόλο να παίξει με μια πολύ περιορισμένη ατζέντα, αλλά πολύ σημαντική ατζέντα: Τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Βαλκανική χερσόνησο» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας μετά την συνάντηση με τον Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Ολόκληρη η δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ

«Είχαμε σήμερα μια εκτεταμένη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον οποίο ευχαριστώ για το γεύμα που παρέθεσε. Η συζήτηση αναφερόταν κυρίως στον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, μετά την τελευταία συμφωνία. Επίσης, του μετέφερα τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, και είχαμε την ευκαιρία ενός εκτεταμένου διαλόγου για το πώς θα μπορούσαν τα συμπεράσματα αυτού του Διαλόγου να εφαρμοστούν.

Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας, ένας συνομιλητής ο οποίος έχει έναν ρόλο να παίξει με μια πολύ περιορισμένη ατζέντα, αλλά πολύ σημαντική ατζέντα: τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Βαλκανική χερσόνησο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments