Διεθνή

Ο Καναδάς κέρδισε ένα εκατομμύριο πολίτες σε ένα χρόνο

Ο Καναδάς κέρδισε ένα εκατομμύριο πολίτες σε ένα χρόνο

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Η αύξηση αποδίδεται από τη στατιστική υπηρεσία στην προσέλκυση μεταναστών για την ανανέωση του εργατικού δυναμικού - Στόχος της κυβέρνησης Τριντό 500.000 αφίξεις τον χρόνο ως το 2025

Κατά περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους μεγάλωσε το 2022 ο πληθυσμός του Καναδά, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η χώρα έχει πλέον -κατ’εκτίμηση- 39.566.248 κατοίκους από 38.516.138 το 2021, μια αύξηση 2,7% που και αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 1957.

Η αύξηση αποδίδεται από τη στατιστική υπηρεσία στην προσέλκυση μεταναστών για να αντιμετωπιστούν και οι ελλείψεις στο προσωπικό, αλλά και για να αναστραφεί η τάση γήρανσης του πληθυσμού. Το 96% του νέου αυτού πληθυσμού ήταν μετανάστες από τρίτες χώρες

Η εισροή πληθυσμού έχει και κάποιες επιπτώσεις, επισημαίνει η στατιστική αρχή, που σχετίζονται με τη στέγαση, τις υποδομές και την παροχή υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό έχει προσπαθήσει να προσελκύσει περισσότερους μετανάστες στη χώρα, με στόχο να φτάσει ο αριθμός τους 500.000 τον χρόνο ως το 2025. Πολλοί είναι από ζώνες πολεμικών συγκρούσεων (όπως την Ουκρανία) ή ανθρωπιστικών κρίσεων (όπως την Τουρκία και τη Συρία μετά τον σεισμό).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments