Ελλάδα

Αναστέλλεται η απεργία στο Μετρό αύριο – Θα λειτουργήσει κανονικά

Αναστέλλεται η απεργία στο Μετρό αύριο – Θα λειτουργήσει κανονικά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά

Την αναστολή της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε Μετρό. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά, μετά την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης σωματείου εργαζομένων.

Με προβλήματα η επανεκκίνηση των τρένων – Καταπέλτης το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας για ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ

Τα προβλήματα που υπήρχαν στα τρένα σε θέματα ασφαλείας, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία, έχουν βγει στην επιφάνεια μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και όπως φαίνεται καθυστερούν την επανεκκίνηση των δρομολογίων. Αυτή τη βδομάδα ήταν να μπουν περισσότερα δρομολόγια, ωστόσο εφόσον δεν πληρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αγνοούνται οι λεγόμενες δικλείδες ασφαλείας, αυτό δεν θα συμβεί.

Ειδικότερα, η γραμμή του Προαστιακού προς Κιάτο δεν θα ξεκινήσει σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω προβλημάτων επικοινωνίας μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών. Όπως φαίνεται, τα δεδομένα αυτά πάνε πίσω τον προγραμματισμό της επανεκκίνησης των δρομολογίων του Intercity, από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη.

Το GSMR και η νέα κλοπή υλικού

Ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών Γιάννης Κοκκινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανεφερε πως έχουν ήδη γίνει κάποιες δοκιμές για το GSMR και λειτουργεί κανονικά, ωστόσο απόφαση δεν έχει παρθεί για το ποιά άποψη θα… υπερισχύσει, αυτή του ΟΣΕ ή αυτή της ΡΑΣ.

Όσο για το ζήτημα των δρομολογίων, ο κ. Κοκκινάκης σημείωσε ότι έχουν γίνει οι ενέργειες για να λειτουργήσει το τμήμα Αθήνα – Κιάτο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments