Διεθνή

Η Ρωσία ανακοινώνει τη σύλληψη δημοσιογράφου της WSJ ως κατασκόπου

Η Ρωσία ανακοινώνει τη σύλληψη δημοσιογράφου της WSJ ως κατασκόπου

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Evgenia Novozhenina//AP Photo/Pavel Golovkin

Την σύλληψη του 32χρονου δημοσιογράφου Έβαν Γκερσκόβις της Wall Street Journal ανακοίνωσε το κέντρο μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας FSB.

Την σύλληψη του 32χρονου δημοσιογράφου Έβαν Γκερσκόβις της Wall Street Journal ανακοίνωσε το κέντρο μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας FSB. Στο θέμα έλαβε μέρος το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και η  ίδια η εφημερίδα, στην οποία εργαζόταν ο απεσταλμένος

Το έργο του δημοσιογράφου του WSJ δεν είχε «καμία σχέση με τη δημοσιογραφία», υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι το έργο του Έβαν Γκερσκόβιτς της Wall Street Journal στην Εκατερινούπολη της Ρωσίας «δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία».

Η Μ. Ζαχάροβα πρόσθεσε πως «δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδιότητα του «ξένου ανταποκριτή», η δημοσιογραφική βίζα και η διαπίστευση χρησιμοποιούνται από αλλοδαπούς στη χώρα μας για τη συγκάλυψη δραστηριοτήτων που δεν σχετίζονται με τη δημοσιογραφία. Δεν είναι ο πρώτος γνωστός δυτικός που «αρπάζεται από το χέρι».

 

Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς συνελήφθη στη Ρωσία ως ύποπτος για κατασκοπεία, αναφέρει η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας της FSB

Η υπηρεσία ασφαλείας FSB ανέφερε, από την πλευρά της, ότι «η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σταμάτησε τις παράνομες δραστηριότητες του Αμερικανού πολίτη Έβαν Γκρέσκοβιτς, γεννημένου το 1991, ανταποκριτή του γραφείου της Μόσχας της αμερικανικής εφημερίδας The Wall Street Journal, διαπιστευμένου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος είναι ύποπτος για κατασκοπεία. προς το συμφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης», ανέφερε η υπηρεσία ασφαλείας.

Σύμφωνα με την FSB, όπως μεταδίδεται και από ρωσικά κρατικά μέσα, ο Γκέρσκοβιτς, «ενεργώντας με οδηγίες από την αμερικανική πλευρά, συνέλεξε πληροφορίες που αποτελούν κρατικό μυστικό σχετικά με τις δραστηριότητες μιας από τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος».

Από την πλευρά της, η διάσημη εφημερίδα διαψεύδει τον κατασκοπευτικό ρόλο του δημοσιογράφου και δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη για την ασφάλειά του. «Η Wall Street Journal ανησυχεί βαθύτατα για την ασφάλεια του κ. Γκέρσκοβιτς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αμερικανική εφημερίδα.

Σε ανακοίνωσή της η Wall Street Journal προσθέτει ότι «αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της FSB και ζητά την άμεση απελευθέρωση του έμπιστου και αφοσιωμένου ρεπόρτερ μας, Έβαν Γκέρσκοβιτς. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον Έβαν και την οικογένειά του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments