Αθλητισμός

Ρεκόρ δεκαετίας και ορμητήριο συσπείρωσης

Ρεκόρ δεκαετίας και ορμητήριο συσπείρωσης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Με το sold out κόντρα στον Βόλο ο Παναθηναϊκός πέτυχε ρεκόρ δεκαετίας στα εισιτήρια, έχοντας μπροστά του τέσσερα μεγάλα ματς στο «σπίτι» του – Τα στοιχεία που δείχνουν και κάνουν τη διαφορά.

Τα playoffs είναι σε εξέλιξη. Ο Παναθηναϊκός έχει τον τεράστιο στόχο της κορυφής. Αυτή που κρατούσε στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν. Το έργο του δε θα είναι εύκολο. Ανάμεσα στα «όπλα» του Τριφυλλιού, το… σπίτι του. Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας.

Η ιστορική έδρα των Πράσινων ζει μεγάλες στιγμές της τρέχουσα σεζόν. Αυτό δε θα αλλάξει απ’ τη θέση που θα καταλάβει τελικά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε μερικές εβδομάδες. Είναι τίτλος που κατακτήθηκε ήδη, η επιστροφή του κόσμου. Όχι απλά για να δει ένα ματς, αλλά για να ακολουθήσει και να ενισχύσει τη συνολική νοοτροπία του Παναθηναϊκού.

Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα ματς που δεν έχει γίνει sold out. Αναμετρήσεις που «έσπασαν» καρδιές. Με προκλήσεις από αντιπάλους. Αποτελέσματα άσχημα, γιατί υπήρξαν και τέτοια. Σε κάθε συνθήκη που παρουσιάστηκε, ο κόσμος ήταν άψογος, η ατμόσφαιρα αψεγάδιαστη. «Σκλαβώνοντας» την ίδια την ομάδα. Μεταφέροντας μια διαφορετική πίεση. Αυτή της υπέρμετρης εμπιστοσύνης που δεν πρέπει να «προδοθεί».

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να έχουν προσμετρηθεί ακόμη τα εισιτήρια του αγώνα με τον Βόλο (ήδη έχει γίνει sold out) έκοψε 153.082 εισιτήρια τη φετινή σεζόν. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. 11.776 ανά αγώνα. Αριθμοί που συνιστούν ρεκόρ των τελευταίων δέκα ετών για το Τριφύλλι. Είτε έπαιζε στη Λεωφόρο είτε τα λίγα χρόνια που χρησιμοποίησε το ΟΑΚΑ ως έδρα σε αυτό το διάστημα. Το 2013-14 όπου οι αγώνες ήταν περισσότεροι, οι φίλοι του Τριφυλλιού είχαν 167.525 εισιτήρια συνολικά. Αριθμός που μόλις προσμετρηθούν και τα εισιτήρια του αγώνα με τον Βόλο, θα ξεπεραστεί αυτόματα. Η διαφορά φαίνεται στο μέσο όρο, καθώς τη χρονιά του αμέσως προηγούμενου τροπαίου που πήρε ο Παναθηναϊκός-πριν το περσινό κύπελλο δηλαδή-ανά αγώνα στο «σπίτι» του είχε 9.307 εισιτήρια. Σχεδόν 2.500 λιγότερα σε σχέση με φέτος.

Ακόμη και τις τρεις περιόδους του ΟΑΚΑ η ομάδα δεν μπόρεσε να φτάσει τα φετινά νούμερα. Τα οποία με τη ζήτηση που υπήρξε/υπάρχει, καθώς σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιήθηκε ούτε το 50% της θέλησης για παρουσία σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση, ουσιαστικά δε λένε την πλήρη αλήθεια για το επίπεδο συσπείρωσης και στήριξης του κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments