Πολιτική

Άδωνις από Ναυπηγεία Ελευσίνας: Σήμερα βλέπουμε ένα μικρό θαύμα

Άδωνις από Ναυπηγεία Ελευσίνας: Σήμερα βλέπουμε ένα μικρό θαύμα
Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο και CEO της Onex Group κ. Πάνο Ξενοκώστα, στελέχη και εργαζόμενους της εταιρείας και έκαναν αυτοψία στη Δεξαμενή 1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο και CEO της Onex Group κ. Πάνο Ξενοκώστα, στελέχη και εργαζόμενους της εταιρείας και έκαναν αυτοψία στη Δεξαμενή 1, η οποία μετά τη βύθισή της τον Σεπτέμβριο του 2018 ανελκύστηκε και ξεκινούν οι διαδικασίες αποκατάστασής της καθώς και στη Δεξαμενή 2, στην οποία επίσης διενεργούνται εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης. Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου.

Μετά την επίσκεψη ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Όταν στα τέλη Σεπτεμβρίου φέραμε στη Βουλή με τον Νίκο Παπαθανάση το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας, οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι αυτό μπορεί στα αλήθεια να γίνει.

Ερχόμαστε εδώ, περίπου 6 μήνες μετά, και βλέπουμε ένα «μικρό θαύμα». 11 πλοία να έχουν ήδη φτάσει και να επισκευάζονται. Δύο δεξαμενές να επιδιορθώνονται και η τρίτη να είναι καθ’ οδόν για να φτιαχτεί και αυτή.

Μηχανήματα που είχαν να δουλέψουν 20 χρόνια, να έχουν συντηρηθεί και να δουλεύουν. Εργάτες που έμεναν άεργοι, απλήρωτοι και μέσα στην αγωνία, να δουλεύουν χαμογελαστοί, να πληρώνονται καλά και να περιμένουν το μέλλον με αισιοδοξία. Και μία τοπική κοινωνία που έβλεπε το ναυπηγείο Ελευσίνας να μαραζώνει, τώρα να βλέπει το ναυπηγείο Ελευσίνας να ανθίζει.

Επίσης, να γίνονται έργα περιβαλλοντικής αποκατάστασης, γιατί το μαραζωμένο ναυπηγείο δεν φρόντιζε το περιβάλλον εδώ. Αντίθετα τώρα το περιβάλλον αποκαθίσταται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Και με μία προοπτική, τα επόμενα χρόνια, να φέρνουμε πλοία εδώ από όλη τη Μεσόγειο και από ακόμα μακρύτερα και για επιδιορθώσεις και για κατασκευές.

Αυτή είναι η πραγματική ανάπτυξη στην οποία πιστεύουμε και αυτό κάναμε στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Για αυτό και αποφάσισα η απολογιστική εκδήλωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την τετραετία και όσα κάναμε, να μην γίνει ούτε στο Μέγαρο, ούτε σε ξενοδοχεία, ούτε πουθενά.

Θα την κάνουμε στις 19 Απριλίου το απόγευμα εδώ στα ναυπηγεία Ελευσίνας μαζί με τους εργαζόμενους, οι οποίο ξανακέρδισαν τη ζωή τους και το κάνω αυτό γιατί θέλω να τιμήσω τους εργαζόμενους που κράτησαν το ναυπηγείο όρθιο.

Διότι καλοί οι Υπουργοί και οι επενδυτές και οι Δήμαρχοι, αλλά αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν είχαν πιστέψει στο ναυπηγείο και στις δουλειές τους και το είχαν εγκαταλείψει, το ναυπηγείο τώρα δεν θα ξαναλειτουργούσε.

Και θέλω να τους συγχαρώ, κύριε Πρόεδρε και εκείνους και όλους εσάς. Κρατήσατε όρθιο το ναυπηγείο και έτσι μας δώσατε την ευκαιρία με την Κυβέρνηση, τον Δήμαρχο και κυρίως τον κύριο Ξενοκώστα, να το βάλουμε μπρος και να ζούμε αυτό το «μικρό θαύμα».

Για αυτό 19 Απριλίου, Τετάρτη του Πάσχα θα είναι όλο το Υπουργείο Ανάπτυξης εδώ για να παρουσιάσουμε όλα τα έργα που κάναμε αυτά τα 4 χρόνια, αλλά κυρίως για να παρουσιάσουμε τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Σας ευχαριστώ πολύ».

Εργαζόμενος:

«Κύριε Υπουργέ, όλα αυτά γίνονται με το δικό σας πείσμα, τη δική σας θέληση και όλοι μαζί εμείς και εσείς και ο κύριος Ξενοκώστας μπορέσαμε να το αναστήσουμε. Γιατί χωρίς εσάς και τον κύριο Παπαθανάση κανείς μα κανείς δεν θα μπορούσε».

Δήμαρχος Ελευσίνας:

«Είμαστε όλοι μαζί. Ενωμένοι θα πάμε μέχρι το τέλος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments