Πολιτική

Ο Μιθριδάτης υπερασπίζεται το έργο του και την υποψηφιότητά του απέναντι στην ΝΔ

Ο Μιθριδάτης υπερασπίζεται το έργο του και την υποψηφιότητά του απέναντι στην ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: libre.gr/FB Alexis Tsipras

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον χιπ χοπ ερμηνευτή Μιθριδάτη και την Νέα Δημοκρατία

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον χιπ χοπ ερμηνευτή Μιθριδάτη και την Νέα Δημοκρατία, με το κυβερνών κόμμα να απαντά με νέα ανακοίνωση και να ζητεί την παρέμβαση του τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον καλλιτέχνη και του ζήτησε να είναι υποψήφιος με τη σημαία του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η συνάντηση και η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στον τραγουδιστή και τον Α. Τσίπρα έγιναν μέσα σε πολύ καλό κλίμα.

Ωστόσο, μια σοβαρή αντίδραση στην υποψηφιότητα του Μιθριδάτη ήρθε από την πλευρά του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για χυδαίες συμπεριφορές του τραγουδιστή και διερωτήθηκε αν το «λαλίστατο κατά τα άλλα» Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ θα παρέμβει για να εκφράσει την διαμαρτυρία του στην υποψηφιότητα του Μιθριδάτη.

«Είναι πραγματικά απίστευτο ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να προτείνει», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, «για βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου έναν άνθρωπο που διακρίνεται για ομοφοβικές, σεξιστικές, και χυδαίες συμπεριφορές σε τέτοιο βαθμό». Συμπλήρωσε ότι θα περιμένει αντίδραση από το «λαλίστατο» Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κουμουνδούρου.

Η ΝΔ αντέδρασε στη υποψηφιότητα του πρώην μέλους των Ημισκούμπριων, καλώντας σε ανάγνωση των αναρτήσεων του τραγουδιστή. «Οι αναρτήσεις του μιλούν από μόνες τους κι αναπαράγουν τις χειρότερες ομοφοβικές και σεξιστικές «στερεοτυπίλες». Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχει να πει κάτι ή όλα καλά;», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς.

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτού του σήριαλ ανακοινώσεων και αναρτήσεων, ο Μιθριδάτης αφήνει αιχμές εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη και εγκαλεί την ηγεσία της ΝΔ για την ποιότητα των επιχειρημάτων, που εξαπέλυσε εναντίον του. «Ότι υπουργοί βασίζουν την αντιπαράθεσή τους μαζί μου σε tweets διαφόρων τρολ, δείχνει και την ποιότητα των επιχειρημάτων της ηγεσίας τους».

Στην ίδια ανάρτηση, ο ερμηνευτής συμπληρώνει ότι έχει γράψει αντισεξιστικά τραγούδια και πως έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα γυναικών και κοινωνικών μειονοτήτων.

«Επειδή εσείς δεν νομίζω να γράψατε τον “Κύρη του σπιτιού”, ούτε το “Αντρικές γουρουνιές”, ούτε έχετε συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες και βίντεο για τον Ζακ… σας εύχομαι απλά καλημέρα.

Έχω πολλά χρόνια έκθεσης στις πλάτες μου αγαπητοί μου και ο κόσμος με έχει κρίνει ήδη. Ξέρει πως πάντοτε υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε ανθρώπου γενικότερα. Πάντα θα είμαι κόντρα στους διαχωρισμούς, τις διακρίσεις και τις στερεοτυπίλες».

Έως τώρα, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή μια τοποθέτηση του τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάτι που δεν πρόκειται να υπάρξει αργότερα λόγω της διάστασης που παίρνει η αντίδραση του τραγουδιστή.

Ο 48χρονος καλλιτέχνης επιμένει, ωστόσο, στην υπεράσπιση του καλλιτεχνικού έργου του και στην υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments