Αθλητισμός

Εβερτον – Τότεναμ 1-1

Εβερτον – Τότεναμ 1-1

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Πολύ σκληρή για να... πέσει η Έβερτον! Τα «ζαχαρωτά» με λυτρωτή τον παρ' ολίγον μοιραίο Κιν απέσπασαν πολύτιμη εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Τότεναμ (1-1) παίρνοντας παράλληλα ανάσα παραμονής!

Αρνείται να πέσει η Έβερτον! Η ομάδα του Σον Ντάις με λυτρωτή τον παρ’ ολίγον μοιραίο Κιν, «ξενέρωσε» την Τότεναμ στις καθυστερήσεις (1-1) και έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής, μένοντας για τέταρτο διαδοχικό ματς αήττητη, εννιά «στροφές» πριν το τέλος της Premier League!

Βαθμός-ανάσα για τα «ζαχαρωτά» που παρέμειναν στη 15η θέση και το +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού την στιγμή που τα «σπιρούνια» διατηρήθηκαν στην 4η θέση με 50 βαθμούς και περιμένουν την επόμενη αγωνιστική στο Λονδίνο την τρομερή Μπράιτον.

Με 10 ποδοσφαιριστές από το 58ο λεπτό οι γηπεδούχοι εξαιτίας της ανόητης αποβολής του Ντουκουρέ ο οποίος χτύπησε τον Κέιν εκτός φάσης δημιουργώντας αριθμητικό πλεονέκτημα για την ομάδα του Λονδίνου μέχρι το 89′ όταν και αποβλήθηκε και ο Λούκας Μόουρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι με τον Γκρέι να πατά στην περιοχή και να αστοχεί με σουτ εξ επαφής στο δεύτερο λεπτό. Επτά λεπτά αργότερα ο Κέιν απάντησε με ανάλογο τρόπο με τον Ταρκόφσκι να βάζει «στοπ» πάνω στην γραμμή. Η μεγαλύτερη ωστόσο ευκαιρία του ημιχρόνου ήταν εκείνη του Σον στο 44′. Όμορφη ενέργεια και πλασέ του Νοτιοκορεάτη που βρήκε τον Πίκφορντ σε ετοιμότητα.

Στην επανάληψη ο Γκέιγ επιχείρησε στο 47′ να νικήσει από μακριά τον Γιορίς, όμως ο Γάλλος τερματοφύλακας έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στο 58′ όμως ήρθε η φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα με τον Κέιν και τον Ντουκουρέ να έρχονται στα χέρια και τον μέσο από το Μάλι να αποβάλλεται καθώς χτύπησε τον επιθετικό των Λονδρέζων. Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι καθώς ο Πόρο ανατράπηκε από το άτσαλο μαρκάρισμα του Κιν. Ο Χάρι Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Τότεναμ χρειάστηκε τον Γιορίς στο 76′ για να κρατήσει τη νίκη, καθώς ο πολύπειρος Γάλλος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά την επικίνδυνη κεφαλιά του Κιν που πήγε να «ρεφάρει» το λάθος του στη φάση του πέναλτι.

Ωστόσο ο Άγγλος σέντερ μπακ φύλαγε το καλύτερο για το τέλος καθώς στο 90′ με μια «οβίδα» νίκησε τον Γιορίς ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1 προκαλώντας ντελίριο στις κερκίδες του «Γκούντισον Παρκ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments