Διεθνή

Κυπριακό: Πρωτοβουλία Σάντσεθ για επανέναρξη του διαλόγου

Κυπριακό: Πρωτοβουλία Σάντσεθ για επανέναρξη του διαλόγου

Πηγή Φωτογραφίας: Alphanewslive

Η Ισπανία θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό

Η Ισπανία θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό, επεσήμανε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι δύο ηγέτες προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο Πέδρο Σάντσεθ επέμεινε ιδιαίτερα σε ζητήματα ενέργειας και στο Κυπριακό ζήτημα. Ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνησή του κινείται σταθερά υπέρ της εξεύρεσης μιας λύσης στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας έκανε λόγο για σθεναρή αναζήτηση μιας «λύσης μόνιμης, δίκαιης που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές του διεθνούς δικαίου, βασισμένη στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία» που να διασφαλίζει την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία των πολιτών.

Εν συνεχεία, σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο νεοκλεγείς Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι τυγχάνει να είναι η πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους μέλους της ΕΕ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του «και δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλη η συγκυρία καθώς φέτος οι χώρες μας συμπληρώνουν 55 χρόνια δημιουργικών διπλωματικών σχέσεων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments