Αθλητισμός

Αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ ο Τζάκσον-Έκτος ο Αντετοκούνμπο

Αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ ο Τζάκσον-Έκτος ο Αντετοκούνμπο

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ των Γκρίζλις αναδείχθηκε αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ

Το πρώτο ατομικό βραβείο της regular season στο ΝΒΑ κατέληξε στον Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ. Ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ των Γκρίζλις αναδείχθηκε αμυντικός της χρονιάς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έρχεται έκτος στην ψηφοφορία που έγινε μεταξύ 100 αθλητικών συντακτών και σχολιαστών.

Ο 23χρονος άσος ήταν η πρώτη επιλογή των 56 εξ αυτών συγκεντρώνοντας συνολικά 391 πόντους, ενώ δεύτερος με 309 (31 πρώτες επιλογές) ήταν ο Μπρουκ Λόπεζ των Μπακς και τρίτος ο Έβαν Μόμπλεϊ των Καβαλίερς με 101 πόντους. Έκτος σε προτιμήσεις, με 14 πόντους, ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Τζάκσον, που έγινε ο δεύτερος νεότερος που παίρνει το βραβείο μετά τον Ντουάιτ Χάουαρντ (τα είχε καταφέρει λίγους μήνες νωρίτερα), ήταν πρώτος σε τάπες στο πρωτάθλημα με 3 ανά αγώνα, ενώ με εκείνον στο παρκέ οι Γκρίζλις είχαν παθητικό μόλις 106,6 πόντους ανά 100 κατοχές και οι αντίπαλοί του εκτελούσαν με μόλις 44% από τη ρακέτα όσο αυτός ήταν ο πλησιέστερος αμυντικός.

Δεν αστειεύονται οι Κινγκς: Έκαναν το 2-0 με Γουόριορς

Αποστομωτική απάντηση σε όσους βιάστηκαν να τους χρίσουν αουτσάιντερ στη σειρά με τους Γουόριορς έδωσαν οι Κινγκς. Η ομάδα του Μάικ Μπράουν πήρε ΚΑΙ το δεύτερο ματς του πρώτου γύρου των playoffs στο Σακραμέντο, αυτή τη φορά με 114-106, έφτασε στο 2-0 και πλέον έχει βάλει στα σχοινιά τους πρωταθλητές.

Μετά το καλό τους ξεκίνημα, όταν και προηγήθηκαν με +7 (14-21), οι Γουόριορς δεν μπόρεσαν να βρουν απαντήσεις απέναντι στους γηπεδούχους, που πήραν τα ηνία του αγώνα, έφτασαν στο 50-40 λίγο πριν το ημίχρονο και στο τρίτο δωδεκάλεπτο ανέβηκαν και στο +13 (79-66). Η ομάδα του Στιβ Κερ αντεπιτέθηκε και στα μισά της τελευταίας περιόδου ισοφάρισε, 95-95, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις και αποσπάστηκαν για να φτάσουν στο 2-0.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις με 24 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ μαζί με τον Ντι Άαρον Φοξ που είχε 24 πόντους, 9 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα ξεχώρισαν από τους «βασιλιάδες», ενώ καθοριστική συμβολή είχαν οι Μαλίκ Μονκ (18π.) και Χάρισον Μπαρνς (13π.). Ο Στεφ Κάρι είχε 28 πόντους αλλά με μόλις 3/13 τρίποντα, ενώ ο Άντριου Γουίγκινς και ο Κλέι Τόμπσον πρόσθεσαν 22 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments