Αθλητισμός

Προβληματίζει την ΑΕΚ το παρελθόν του Μάσα πριν το Καραϊσκάκη

Προβληματίζει την ΑΕΚ το παρελθόν του Μάσα πριν το Καραϊσκάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Ιταλός Μάσα που ορίστηκε να διευθύνει το Ολυμπιακός – ΑΕΚ της Κυριακής, είχε γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής σε ευρωπαϊκό ματς με σφυρίγματα υπέρ του Ολυμπιακού

Επί μέρες, αποτελεί κοινό αίτημα των ομάδων που μετέχουν στα πλέι οφ, να υπάρχουν ορισμοί elite διαιτητών στα μεγάλα παιχνίδια. Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που προβληματίζουν αναφορικά με τον Ιταλό Μάσα που ορίστηκε να διευθύνει το κυριακάτικο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί το παρελθόν του, έχει ιστορίες που είναι έντονα συνδεδεμένες με παράπονα και αμφισβήτηση για τις αποφάσεις του υπέρ του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό μάλιστα παιχνίδι.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Παρτιζάν Βελιγραδίου για τα προκριματικά του Champions League. Επικράτησε μέσα στη Σερβία με 3-1, αλλά υπήρχαν σφοδρά παράπονα από τους παράγοντες της Παρτιζάν. «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη, όμως ο διαιτητής Μάσα ήταν σκέτη καταστροφή. Μας ζημίωσε άσχημα. Όχι μόνο με τα πέναλτι που δεν έδωσε, αλλά σε ολόκληρο το παιχνίδι. Ήταν ο 12ος παίκτης του Ολυμπιακού. Σκεφτόμαστε να κάνουμε παράπονα. Επαναλαμβάνω, ο Μάσα σφύριζε υπέρ των αντιπάλων μας. Δεν θέλω να δικαιολογήσω την ήττα, όμως οφείλω να το επισημάνω. Γνωρίζετε πως σπάνια μιλάω για τέτοια πράγματα. Δεν ήταν έτοιμος για αυτό το παιχνίδι. Τον ξέραμε όταν τον είδαμε να φτάνει στο Βελιγράδι. Δεν ήταν σωστά προετοιμασμένος», έλεγε τότε ο πρόεδρος της Παρτιζάν, Μίλοραντ Βούτσελιτς. Για την ίδια αναμέτρηση και ο Σάβο Μιλόσεβιτς εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του παιχνιδιού. Ο τότε αντιπρόεδρος της σερβικής Ομοσπονδίας και παλαίμαχος άσος της Παρτιζάν, δήλωσε πως το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα του, ενώ άφησε αιχμές για τον Ιταλό ρέφερι, τονίζοντας πως στο δεύτερο μέρος σφύριζε υπέρ του Ολυμπιακού. «Συνήθως ασκώ έντονη κριτική, όμως θεωρώ πως η εικόνα της Παρτίζαν ήταν καλύτερη σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Η Παρτίζαν άξιζε περισσότερα. Πλήρωσε τα λάθη της. Δεν ήταν πολλά, αλλά ήταν σημαντικά. Παράλληλα, δεν μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες που είχε. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο διαιτητής σφύριζε υπέρ του Ολυμπιακού», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ανάλογα παράπονα από αντίπαλο του Ολυμπιακού, είχαν υπάρξει και τη σεζόν 2020-21, στις αναμετρήσεις των «ερυθρολεύκων» με την Αρσεναλ. Σε εκείνο το παιχνίδι, οι Λονδρέζοι είχαν ζητήσει αποβολή στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης για μαρκάρισμα του Μπα στον Πεπέ, αλλά η απόφαση του Μάσα ήταν να δώσει κίτρινη κάρτα. Στην ίδια αναμέτρηση, είχαν υπάρξει και έντονες διαμαρτυρίες των «κανονιέρηδων» για πέναλτι σε χέρι του Μπουχαλάκη (30’), αλλά ο Μάσα δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments