Πολιτική

Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέσα στην επόμενη τετραετία υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης

Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέσα στην επόμενη τετραετία υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Είναι πολύ εύκολο όταν είσαι αρχηγός της αντιπολίτευσης και γνωρίζεις ότι θα χάσεις στις εκλογές, να λες «θα μειώσω τους φόρους, θα αυξήσω τους μισθούς, θα διαγράψω όλα τα δάνεια, θα χαρίσω σπίτια».

Είναι πολύ εύκολο όταν είσαι αρχηγός της αντιπολίτευσης και γνωρίζεις ότι θα χάσεις στις εκλογές, να λες «θα μειώσω τους φόρους, θα αυξήσω τους μισθούς, θα διαγράψω όλα τα δάνεια, θα χαρίσω σπίτια».

Στην οικονομία και στην πολιτική της μείωσης των φόρων αλλά και των επενδύσεων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Αρκαδία. Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι  «το τέλος επιτηδεύματος θα σβήσει εντός της επόμενης τετραετίας», ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές και το ενδεχόμενο συνεργασιών.

«H χώρα μας από το 2023 και μετά θα πρέπει, με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, να μπορεί να παράγει και πάλι πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά επειδή ακριβώς έχουμε πολύ υψηλή ανάπτυξη, αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν είναι απλά εφικτά, μπορούν να συνδυαστούν και με περαιτέρω περικοπές φόρων και με περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές, πράγμα το οποίο θα υλοποιήσουμε στη δεύτερη τετραετία μας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Μεγαλόπολη, ο πρωθυπουργός συνάντησε και γευμάτισε με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Θα επαναλάβω ότι έχουμε κινητοποιήσει πολύ σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για την Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε. Και ζητούμε από τους Έλληνες πολίτες να μας δώσουν αυτή τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει», συμπλήρωσε δε.

Εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στις ενδεχόμενες μετεκλογικές κινήσεις του, τόνισε τα εξής: «Το σενάριο αυτό, το οποίο αποκαλούμε ”η κυβέρνηση των ηττημένων”, μαθηματικά είναι ένα πιθανό σενάριο. Κι όταν μου λέει εμένα ο κ. Τσίπρας ”εγώ δεν πρόκειται να κάνω κυβέρνηση των ηττημένων”, εγώ σας λέω, εδώ από τη Μεγαλόπολη, ότι δεν πιστεύω ούτε μία λέξη απ΄ αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας. Εάν τα κουκιά βγαίνουν, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα διστάσει να το κάνει».

Δεν παρέλειψε, την ίδια στιγμή, να αναφερθεί στην πολιτική προάσπισης των ελληνικών συνόρων, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και σε πείσμα όλων όσοι αγωνίζονται για το αντίθετο, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται με ή χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους. Είναι πραγματικά λυπηρό, φίλες και φίλοι, ότι σήμερα υπάρχουν κάποιοι ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μη χρηματοδοτηθεί ο φράχτης αυτός με ευρωπαϊκούς πόρους».

Κάνοντας μια επισκόπηση στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, υπογράμμισε τα εξής: «Θέλω να θυμηθείτε τις κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας από τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, τον Μάρτιο του 2020. Αμέσως μετά, μία πανδημία, μία πρωτοφανής υγειονομική κρίση, η οποία μας ανάγκασε ουσιαστικά να κλείσουμε όλη την οικονομία».

«Έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα. Έχουμε όραμα για την Ελλάδα. Εμπνεόμαστε από την ιστορία της μεγάλης μας παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρουμε ότι εμείς ήμασταν πάντα αυτοί που πήραμε τις εθνικά σωστές και επιβεβλημένες αποφάσεις για την πατρίδα μας. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments