Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Αταμάν, ο καλύτερος μετά τον Ομπράντοβιτς

Παναθηναϊκός: Αταμάν, ο καλύτερος μετά τον Ομπράντοβιτς

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Παντελής Βλαχόπουλος, Θέμης Καίσαρης και Παντελής Διαμαντόπουλος σχολίασαν στην Game Night Late του ΑΝΤ1 την οριστική συμφωνία του Εργκίν Αταμάν με τον Παναθηναϊκό για συνεργασία δύο ετών.

Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Εργκίν Αταμάν έκανε θόρυβο σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τον Τούρκο τεχνικό να είναι πλέον το “πρόσωπο” των “πράσινων”, θέλοντας να επαναφέρει τον “τριφύλλι” στην ελίτ της EuroLeague, αφού πρώτα περάσει τη δική του φιλοσοφία.

Οι πρωτοβουλίες που εφαρμόζει στην περιφέρεια και οι γκαρντ καλλιτέχνες που ”σημαδεύει”:

Υπάρχει ένα πράγμα που είναι ξεκάθαρο για την φιλοσοφία του Εργκίν Αταμάν ακόμα και για κάποιον που έχει παρακολουθήσει λίγα παιχνίδια του. Σε μεγάλο βαθμό του αρέσει να δίνει πρωτοβουλίες στους γκαρντ του.

Ο τρόπος που στήνει τα ρόστερ των ομάδων του στηρίζεται στους γκαρντ με ικανότητα στην δημιουργία και στην εκτέλεση, η οποία ξεκινάει με έναν πόιντ γκαρντ – καλλιτέχνη στο Pick and Roll. Εξάλλου τυχαίο δεν πρέπει να αποτελεί το ενδιαφέρον των ”πρασίνων” για την απόκτηση του Λούκα Βιλντόσα. Αυτή η φιλοσοφία όμως δεν ξεκίνησε την τελευταία 5ετία όταν είχε μαζί στην Εφές τους Βασίλιε Μίτσιτς και Σέιν Λάρκιν. Ανέκαθεν ο Τούρκος τεχνικός έφτιαχνε ομάδες με αυτό το σκεπτικό.

 Δεδομένο θεωρείται το μέγεθος του Παναθηναϊκού και είναι ο καλύτερος τεχνικός που έρχεται στο “τριφύλλι” μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η κυρίαρχη Αναντολού Εφές έπαιζε πιο αργά από όσο υπολόγιζαν οι πάντες:

Η Αναντολού Εφές εντυπωσίασε τον κόσμο την τετραετία 2018-2022 με το μπάσκετ που έπαιξε, μέχρι να αλλοιώσει το DNA της φέτος και να το πληρώσει . Το διάστημα 2018-2022 έπαιξε όμως με διαφορά το πιο αποδοτικό μπάσκετ στην EuroLeague, με τους δύο σερί τίτλους {που κατά πολλούς θα ήταν τρεις αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός} να το αποδεικνύει. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι έπαιζε σε πολύ πιο αργό τέμπο από ότι νόμιζαν όλοι.

Ο περισσότερος κόσμος έβλεπε την Εφές να τρέχει και νόμιζε ότι έπαιζε γρήγορα. Στην πραγματικότητα όμως την τετραετία 2018-2022 ήταν από τις πιο αργές ομάδες της EuroLeague! Σύμφωνα με το Instat Scout, με εξαίρεση την σεζόν 2021/22 που έπαιζε στο 7ο πιο γρήγορο τέμπο στην EuroLeague {80.7 κατοχές ανά αγώνα} η Εφές έπαιζε σε ένα από τα πιο αργά τέμπο στην διοργάνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments