Αθλητισμός

Γιατί το ποδόσφαιρο χρωστάει το διπλό στην ΑΕΚ

Γιατί το ποδόσφαιρο χρωστάει το διπλό στην ΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η αναμέτρηση του Δικέφαλου στην έδρα του Ολυμπιακού ,γιατί αξίζει τη νίκη η Ένωση

Η αγωνιστική που περιμένουμε να ξεκινήσει, σε αυτό το μίνι και εξαιρετικά απαιτητικό πρωτάθλημα των play-offs, δύναται να είναι από τις πλέον καθοριστικές έως το ακριβώς αντίθετο: να μετατραπεί η πλέον αδιάφορη σχετικά με τα βαθμολογικά δεδομένα και τις διαφορές από την πρώτη έως τη τέταρτη θέση. Νομίζω ότι γίνεται εύκολα κατανοητό σε όλους αυτό και επειδή ποτέ δεν ξέρεις αν καταλαβαίνουν τι εννοείς επιτρέψτε μου να εξηγηθώ: για παράδειγμα αν τα δυο ματς σε Φάληρο και Τούμπα έρθουν ισόπαλα, δεν προκύψει νικητής, τότε θα πρόκειται για μια αγωνιστική που δεν θα έχει δώσει τίποτα σε καμία ομάδα και απλά θα πάμε στην επόμνη… Σε αυτό το σενάριο, των δυο Χ, θα πρόκειται για απόλυτα αδιάφορη αγωνιστική! ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το Gazzetta.

Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ‘χει τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά προσοχή, δεν θα καθορίσει απολύτως τίποτα για όποια ομάδα πάρει κεφάλι και εκμεταλλευτεί γκέλα της άλλης. Ένα μικρό προβάδισμα από 2 έως 3 βαθμούς θα δύναται να πάρει όποια κερδίσει και θα υπάρχει το μεταξύ τους ματς: και στην περίπτωση της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, αλλά και σε αυτή που μπορεί να αφορά Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ… Για να δούμε τι θα… ζήσουμε το βράδυ της Κυριακής που το περιμένουμε με ανυπομονησία σε αυτό το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών επί της ουσίας και ειδικά από τη στιγμή που μπήκαν τα play-offs, όσο και αν προσπάθησαν (και απέτυχαν) να το απαξιώσουν συγκεκριμένες ΠΑΕ με τα Μέσα τους και τους δήθεν αντικειμενικούς του χώρου μου…

Σαφέστατα με διπλό σε Φάληρο, ή Τούμπα, σε ένα από τα δυο ματς πάντως, θα αποκτήσει τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα η ομάδα που θα το καταφέρει, επαναλαμβάνω αρκεί να μη το κάνει και η άλλη. Η ΑΕΚ που μας απασχολεί πάει στο Φάληρο με στόχο να κάνει ένα δεύτερο σημαντικό statemend σχετικά με το στόχο της διεκδίκησης και κατάκτησης του τίτλου. Διότι το ότι το διεκδικεί -όπως και το Κύπελλο και είναι η μοναδική ομάδα που παλεύει για τους δυο εγχώριους τίτλους- είναι το δεδομένο, με διπλό στο Φάληρο και γκέλα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, θα πρόκειται για μήνυμα τίτλου, δίχως αυτό να σημαίνει -επαναλαμβάνω- ότι θα κρίνει και την κατάκτηση αυτού.

Μην ξεχνάμε να θυμίσω ότι υπάρχει και το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ σε μια εβδομάδα και ενώ ενδιάμεσα θα ‘χει αντιμετωπίσει η Ένωση και τον ΠΑΟΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν αναφέρω καν το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός διότι μπορεί να έχουν κριθεί όλα έως τότε, τη στιγμή που στο πιο πρόσφατο μεταξύ τους ματς, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια και έχοντας ολοκληρώσει το παιχνίδι στην Λεωφόρο με δυο δώρα γκολ στον αντίπαλο και δίχως να αντικρίσουν… μισή κίτρινη κάρτα, έστω από τσαντίλα για τα λάθη, έστω από άποψη αντιπαλότητας, έστω γιατί είναι ντέρμπι διάολε και χάνεις… Τέλος πάντων μαθημένοι είμαστε σε αυτά και ας τα κρύβουν σκόπιμα αυτοί που τους το υπαγορεύουν να το κάνουν!

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα κυριαρχεί στο Φάληρο, μα δεν έχει κερδίσει!

Ας εστιάσουμε στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, σε ένα ματς, όπου το ίδιο το ποδόσφαιρο χρωστάει το διπλό στον Δικέφαλο, σχετικά με τις συναντήσεις των ομάδων φέτος (και) στο συγκεκριμένο γήπεδο! Διότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει κάνει τα καλύτερα εκτός έδρας παιχνίδια της με σημαντικούς αντιπάλους, απέναντι σε Ολυμπιακό και μετά στο «Βικελίδης» με αντίπαλο τον Άρη (τίποτα δεν είναι τυχαίο όμως ε;). Κι όμως στην έδρα των «ερυθρόλευκων» ο Δικέφαλος έχει καταφέρει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να μην έχει πανηγυρίσει τη νίκη. Μπορεί η θεά Τύχη, η μοίρα, ο Θεός και όπου και σε ότι πιστεύει ο καθένας, να το φύλαγε για την κατάλληλη ώρα αυτό το διπλό…

Μακάρι θα πω και εξηγούμαι για την παραπάνω παράγραφο: η ΑΕΚ στο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό κυριάρχησε όσο δεν το ‘χει κάνει ποτέ άλλη ομάδα στο γήπεδό του τα τελευταία χρόνια. Ειδικά από το 1′ έως το 60′ και μετά από το 78’ έως το φινάλε, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σε εκείνο το 0-0 του πρώτου γύρου (ακολουθούσε η διακοπή για το Μουντιάλ), ήταν καταπληκτική. Της στοίχισε και τότε το γεγονός ότι δεν ήταν αποτελεσματικοί οι μπροστινοί της και δη ο Λιβάι Γκαρσία. Στο ίδιο έργο θεατές στην ρεβάνς Novibet Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό να είναι ένα κλικ καλύτερος συγκριτικά με εκείνο το παιχνίδι πρωταθλήματος αλλά τη διαφορά να είναι μεγάλη στην εικόνα μεταξύ των ομάδων.

Η ΑΕΚ όμως έχασε, ούτε καν ισοπαλία τούτη τη φορά, έχοντας χάσει τα άχαστα σε ματς που απλά έπρεπε να διαχειριστεί το 3-0 του πρώτου ματς στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Οπότε λογικό… Όμως δεν ήταν λογικό να χαθούν πάλι τόσες πολλές ευκαιρίες, είτε με Τσούμπερ, είτε με Πινέδα, είτε και κυρίως πάλι με Λιβάι Γκαρσία… Να θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι και στο πρόσφατο ματς Κυπέλλου δεν έπαιζε ο Αραούχο, όπως απόψε, αλλά πάλι κυριάρχησε εύκολα η ΑΕΚ. Θαρρώ δεν χρειάζεται να γράψουμε παραπάνω πράγματα για να καταλάβει κανείς το λόγο για τον οποίο θεωρώ ότι το ίδιο το ποδόσφαιρο χρωστάει το διπλό στην Ένωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το πάρει κιόλας, έχει άσχημη και δύσκολη παράδοση εκεί μέσα, κι ας πρόκειται για την ομάδα με τις περισσότερες νίκες από οποιαδήποτε άλλη εκεί μέσα από καταβολές (1959) της πρώτης εθνικής!

Προσωπική εκτίμηση είναι πως αν η ΑΕΚ πιάσει αντίστοιχα στάνταρ απόδοσης, όπως σε εκείνο το πρώτο ματς για το πρωτάθλημα στο Φάληρο, αλλά και αυτό το πρόσφατο για το Κύπελλο (έγινε Μεγάλη Τετάρτη), θα καταφέρει τη τρίτη (και φαρμακερή) να φύγει νικήτρια. Δεν εξαρτάται από αυτή μόνο, δεν παίζει μόνη της, υπάρχει και ο Ολυμπιακός που παίζει τα… ρέστα του με την Ένωση για τις πρώτες δυο θέσεις. Αν κερδίσουν οι «ερυθρόλευκοι» και χάσει και ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα το πάει στο -3 ξανά το σκηνικό! Σίγουρα πάλι δεν θα εξαρτάται από τα δικά του αποτελέσματα, αλλά θα ελπίζει και η ελπίδα μπορεί να σε κρατήσει έως το τέλος, να σ’ έχει ανταγωνιστικό και ας μη μπορείς και ας μην είσαι επί της ουσίας… Κυριακή του Θ(ε)ωμά στο Φάληρο και για να δούμε τι θα δούμε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments