Πολιτική

49 κόμματα και το κόμμα Κασιδιάρη διεκδικούν την ψήφο μας

49 κόμματα και το κόμμα Κασιδιάρη διεκδικούν την ψήφο μας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στα 50 φθάνουν τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι, που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής εν όψει των γενικών – βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου

Στα 50 φθάνουν τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι, που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής εν όψει των γενικών – βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου. Ανάμεσά του ξεχωρίζει και το λεγόμενο «κόμμα Κασιδιάρη», το οποίο, όμως, οφείλει να περάσει με επιτυχία την εξέταση  νομιμότητας την ερχόμενη Τρίτη.

Σημειώνουμε ότι σήμερα, λήγει η προθεσμία της μιας ημέρας για την προσφυγή για τη χρήση ονόματος ή εμβλήματος πολιτικού κόμματος ή για την ιδιότητα του Προέδρου ή μέλους της Διοικούσας Επιτροπής αυτού, που υποβάλλεται αποκλειστικά μετά τη λήξη της προθεσμίας της παραγράφου 1 του άρθρου 37, ενώπιον του Α1′ Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Ο αριθμός των κομμάτων που δήλωσαν συμμετοχή είναι διπλάσιος σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου συνολικά 24 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων.

Τα 50 κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, κατά τη σειρά κατάθεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είναι τα ακόλουθα:

Κόμματα

1)  ΣΥΡΙΖΑ

2)  ΚΚΕ (μ-λ)

3)  ΟΚΔΕ

4)  ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5)  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6)  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)

7)   ΚΙΝΗΜΑ 21

8)  ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

9)  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ

10)  ΝΙΚΗ

11) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

12)  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

13) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

14)  ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ

15)  ΟΑΚΚΕ

16)  Μ-Λ ΚΚΕ

17) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

18)  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

19)  ΤΟΛΜΑ

20)  ΠΑΤΡΙΔΑ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

21)  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

22)  ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ

23)  ΝΕΑ ΔΟΜΗ

24)  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

25)  ΚΟΤΕΣ

26) ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

27)  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

28)  SOCIAL

29) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

30)  ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

31)  ΕΑΝ

32) ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ)

33)  ΕΛΛΗΝΕΣ

34)  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)

35)  Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ

36)  ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΟΣ

37)  ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ

38)  ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

   Συνασπισμοί κομμάτων

1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

6) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

7) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

8) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

9) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α

10) ΜΑΖΙ

   Μεμονωμένοι υποψήφιοι

1)  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

2) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ

Ανάμεσα σε αυτά το κόμμα «Έλληνες», το οποίο που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, που κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, αλλά και το κόμμα ΕΑΝ με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha: «Θα κατέβουμε αυτόνομα με το δικό μας κόμμα. Το κόμμα αυτό λέγεται ΕΑΝ και στο κόμμα αυτό καλούμε τους πολίτες να στρατευτούν».

Ο επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διευκρίνισε, ακόμη, ότι δεν έχει υπάρξει καμία σύγκρουση με τον πρωτόδικα καταδικασμένο αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. «Αρχικώς ήταν αποφασισμένος να μην κατέβει, ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του, όμως μετά το άρθρο του πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, άλλαξε προφανώς απόφαση και δήλωσε ότι θα κατέβει στις εκλογές και ό,τι θέλει ας γίνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments