Τεχνολογία

Twitter: Παραβιάστηκε η λειτουργία απορρήτου – Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες

Twitter: Παραβιάστηκε η λειτουργία απορρήτου – Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες

Πηγή Φωτογραφίας: Unsplash

Μπορεί ο καθένας να δει τα ιδιωτικά tweets των Twitter Cycles

Οποιοσδήποτε μπορεί να βλέπει τα ιδιωτικά tweets στο Twitter Cycles καθώς έχει παραβιαστεί η λειτουργία απορρήτου στο Twitter.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BuzzFeed, η λειτουργία απορρήτου του Twitter που επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν tweets σε μια μικρότερη ομάδα φίλων, που ονομάζεται Twitter Cycles, είναι προς το παρόν παραβιασμένη και έτσι οποιοσδήποτε μπορεί να βλέπει τα ιδιωτικά tweets.

Με άλλα λόγια, το περιεχόμενο που οι χρήστες πίστευαν ότι θα μοιράζονταν μόνο με έναν μικρό κύκλο ανθρώπων, ακόμα κι αν αυτό το περιεχόμενο αφορούσε από γυμνές φωτογραφίες μέχρι κουτσομπολιά, αυτή τη στιγμή διαχέεται στο κοινό.

«Έκανα έναν κύκλο Twitter με ένα άτομο μέσα και δημοσίευσα αυτό το tweet για την επιστήμη. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Δύο άτομα που δεν ακολουθώ είδαν το tweet και του έκαναν like. Ο ένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν με ακολουθεί ούτε εμένα. Οι κύκλοι του Twitter δεν είναι ιδιωτικοί. Μην ποστάρετε τίποτα» έγραψε ο χρήστης Ίαν Γκολντγουότερ στο Twitter τη Δευτέρα.

Άλλοι χρήστες ανέφεραν ότι το ευαίσθητο περιεχόμενό τους γίνεται επίσης δημόσιο, με ορισμένα tweets να εμφανίζονται ακόμη και στον πίνακα «Για εσάς» ανθρώπων που δεν ακολουθούν καν αυτούς τους λογαριασμούς.

Τα Twitter Cycles εισήχθησαν τον Αύγουστο του 2022 και διαφημίστηκαν ως ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιράζονται οι χρήστες του Twitter περιεχόμενο που δεν ήθελαν να δουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων.

Το Twitter δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα ποιο είναι το πρόβλημα ή πότε θα διορθωθεί

Όπως επισημαίνει το Forbes, το φιάσκο των Circles είναι το τελευταίο πρόβλημα που σίγουρα θα δυσχεράνει τις προσπάθειες του Έλον Μασκ να καθησυχάσει τους διαφημιστές ότι το Twitter είναι ένας ασφαλής χώρος για τα προϊόντα τους. Αλλά φαίνεται απίθανο ο Έλον Μασκ να αλλάξει κάποια από τις τακτικές του ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ανησυχεί για τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών.

Με πληροφορίες από Futurism και Forbes

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments