Ελλάδα

Τρεις νέες διώξεις για το δυστύχημα στα Τέμπη

Τρεις νέες διώξεις για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τρία ακόμη πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο των ποινικών διώξεων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Τρία ακόμη πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο των ποινικών διώξεων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Λάρισας άσκησε διώξεις σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΣΕ και δύο μελών της επιτροπής αξιολόγησης μετατάξεων για παράβαση καθηκοντος όσον αφορά τη μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας που είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ.

Στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής για την τραγωδία

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Μεταφορών ολόκληρο το πόρισμα της ειδικής Επιτροπής που είχε συσταθεί για την ανάλυση της τραγωδίας στα Τέμπη.

Το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη, παραδοθηκε (18/4) στον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τα θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη. Όπως αναφέρει το πόρισμα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως πόρισμα καταγραφής και όχι συγκάλυψης, από την ανάλυση των πραγματικών περιστατικών που προηγήθηκαν του δυστυχήματος και του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού και τεχνολογικού εξοπλισμού που υφίσταντο την ημέρα του δυστυχήματος προκύπτει ότι το δυστύχημα ήταν συνέπεια της συνδρομής πολλών παραγόντων, που αφορούν το επίπεδο λειτουργίας, το ανθρώπινο δυναμικό και τον τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και το διοικητικό επίπεδο.

Στο πόρισμα των 228 σελίδων, το οποίο χωρίζεται σε 10 κεφάλαια, υπάρχει επιμερισμός ευθυνών σε οργανισμούς και πρόσωπα, όπως στον OΣE, στην ΕΡΓΟΣΕ, στη Ρυθμιστική Αρχή Συγκοινωνιών, στη Hellenic Train αλλά και στον μοιραίο σταθμάρχη, που προφυλακίστηκε μετά το τραγικό δυστύχημα καθώς και στους μηχανοδηγούς, οι οποίοι φέρονται να μην τήρησαν τους κανονισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments