Πολιτική

Τσίπρας: Fake news ότι συναντήθηκα με τον Γιάνη Βαρουφάκη [vid]

Τσίπρας: Fake news ότι συναντήθηκα με τον Γιάνη Βαρουφάκη [vid]
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες ημερήσιας εφημερίδας ότι συναντήθηκε στο Σούνιο με τον Γιάνη Βαρουφάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες ημερήσιας εφημερίδας ότι συναντήθηκε στο Σούνιο με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε πως δεν κάνει συναντήσεις, ιδίως με αρχηγούς κομμάτων, στα κρυφά.Το σημερινό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης επισκέφτηκε τον Αλέξη Τσίπρα στο σπίτι του στο Σούνιο χθες, ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

Η συνάντηση έγινε λίγο πριν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβεί στη Δραπετσώνα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της πρωτομαγιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «τραμπικές» μεδόθους και προσέθεσε: Ο κ. Μητσοτάκης έχασε ένα σημαντικό σύμμαχο στη Γερμανία, τον κ. Σόιμπλε και μιας που τον έχασε, του έχει μείνει το φάντασμα του κ. Βαρουφάκη που στα θέματα του νομίσματος είχε την ίδια γραμμή το 2015 με τον κ. Σόιμπλε. Αυτό τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη-Βαρουφάκη δεν μπορώ να τον εξηγήσω.

Αναφορικά με το σχέδιο «Δήμητρα», έκανε λόγο για εμμονές του Γ. Βαρουφάκη και αναρωτήθηκε: Είναι δυνατόν το 2023 να ξαναφέρνει αυτή τη συζήτηση;

Σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη, υπογράμμισε πως «οι νεοναζί πρέπει να είναι στη φυλακή». Κληθείς να απαντήσει για την πρωινή αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στο OPEN ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης ψαρεύουν στο κόμμα Κασιδιάρη, καταλόγισε μεγάλη αναταραχή και πανικό στον πρωθυπουργό και στη ΝΔ.

Εκτίμησε πως οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα βγάλουν, κατά πάσα πιθανότητα, κυβέρνηση και προέτρεψε «να μην πάμε στη λογική της χαλαρής ψήφου».

Σε ό,τι αφορά την κοστολόγηση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι κοστίζει 5,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. «Περίπου το μισό απ’ όσο οι απευθείας αναθέσεις και οι κλειστοί διαγωνισμοί που έκανε η ΝΔ» συμπλήρωσε.

Περαιτέρω, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, σημειώνοντας πως «η μεσαία τάξη κατάντησε να ζει με κουπόνια».

Επικαλούμενος στοιχεία του ΟΟΣΑ, κατήγγειλε «τρομακτική υπερφορολόγηση» και «κρατική αισχροκέρδεια» στους έμμεσους φόρους.

Δεσμεύθηκε πως αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, τα πρώτα μέτρα είναι η μείωση του ΦΠΑ και η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments