Πολιτική

Εκλογές 2023: Στις Σέρρες σήμερα ο Τσίπρας – «Να μη λυγίσουν σε εκβιασμούς και τρομοκρατία»

Εκλογές 2023: Στις Σέρρες σήμερα ο Τσίπρας – «Να μη λυγίσουν σε εκβιασμούς και τρομοκρατία»

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

«Να έρθουμε πρώτο κόμμα και με διαφορά», ζητά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στον νομό Σερρών περιοδεύει σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, έχοντας επιλέξει ως μια από τις προσωπικές εκλογικές του περιφέρειες στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση τον νομό Σερρών.

Εξηγώντας τα κίνητρα της συγκεκριμένης επιλογής του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, «δεν θέλω να το κρύψω, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό η επιλογή μου να κατέβω στις Σέρρες. Σ’ αυτό εδώ το στούντιο ήμουν περίπου 40 μέρες πριν, όταν το πανελλήνιο ήταν συγκλονισμένο από την τραγωδία των Τεμπών. 57 συμπολίτες μας, νέα παιδιά, χάθηκαν άδικα. Και τότε, αν θυμάστε, ο υπουργός των Τεμπών, ο κ. Καραμανλής ήταν αυτός ο οποίος με κλάματα παραιτήθηκε. Παραιτήθηκε από υπουργός» εξήγησε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, λέγοντας πως «φάνηκε ότι η παραίτηση αυτή ήταν υποκριτική. Φάνηκε ότι στο μυαλό του είχε ότι πάμε σε εκλογές και σε λίγες μόνο μέρες θα είναι ξανά υποψήφιος για να διεκδικήσει να είναι ξανά Υπουργός».

Επιλέγοντας να κρατήσει ζωντανή την μνήμη από τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου και μαζί τις όποιες ευθύνες, «ο συμβολισμός της δικής μου παρουσίας εκεί είναι ότι η πολιτική δεν είναι μια υπόθεση οικογενειών, γόνων, τζακιών. Και στη Νέα Δημοκρατία επίσης υπάρχουν αξιόλογοι πολιτικοί, οι οποίοι τυγχάνει να μην είναι εκπρόσωποι μεγάλων οικογενειών. Δεν έχει κάποιο προσωπικό χαρακτήρα αυτό, έχει όμως την απόφαση τη δική μου να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτή η υπόθεση» απάντησε στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Τσίπρας, στον απόηχο και των διώξεων που ασκήθηκαν για την ίδια υπόθεση σε στελέχη του ΟΣΕ.

Παρότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επέλεξε την μετωπική με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, θέτοντας υποψηφιότητα στην γενέτειρα του «Εθνάρχη», δεν εξαίρεσε, ωστόσο, από το κάδρο των ευθυνών και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Απεναντίας, «οφείλει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει ποιος έκανε αυτό το ρουσφέτι. Διότι η ποινική δίωξη αφορά στο γεγονός ότι η μετάταξη αυτή έγινε παράνομα, διότι ο άνθρωπος αυτός ήταν έξω από τα όρια τα προβλεπόμενα από το νόμο της ηλικίας» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «ο κ. Καραμανλής ήρθε λίγες μέρες μετά του ρουσφέτι του παράνομου διορισμού για να νομιμοποιήσει με υπουργική απόφαση αυτό το ρουσφέτι».

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, «παραιτείσαι κάτω από το βάρος της κοινής γνώμης για ένα τρομακτικό γεγονός και μετά από 40 μέρες είσαι υποψήφιος; Και καλά ο Καραμανλής, ο Καραμανλής λογικό είναι και εν πάση περιπτώσει θα υπερασπιστεί τον εαυτό του διότι προφανώς θεωρεί δεδομένο ότι στο κόμμα το οποίο είναι, είναι κληρονομικό δικαίωμα το να είναι κανείς βουλευτής. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει. Πού τον κρατάει ο κ. Καραμανλής;» διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας ραντεβού με τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών πάνω από τις κάλπες, στην ιστορική έδρα της οικογένειας Καραμανλή.

Σημειωτέον ότι ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στην πόλη των Σερρών (με σημείο εκκίνησης Ερμού και Παναγή Τσαλδάρη) και θα συνομιλήσει με πολίτες.

Εκτός από την επικράτησή του στην σταυροδοσία έναντι του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες, «να έρθουμε πρώτοι και με διαφορά» ζήτησε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, χαιρετίζοντας εκδήλωση του κόμματός του που διοργανώθηκε στη Δραπετσώνα, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Την Πρωτομαγιά δεν πηγαίνουμε εμείς σε εκθέσεις λουλουδιών»

Αφήνοντας από την αρχή αιχμές κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς, «την Πρωτομαγιά δεν πηγαίνουμε εμείς σε εκθέσεις λουλουδιών. Τιμούμε τους εργατικούς αγώνες, τιμούμε τους ανθρώπους του μόχθου την Πρωτομαγιά. Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια έκθεση για λουλούδια, αλλά παρακαταθήκες αγώνων και θυσιών της εργατικής τάξης, των εργαζομένων για δικαιοσύνη και προκοπή σε αυτό τον τόπο» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «γι΄αυτό εμείς επιλέγουμε την Πρωτομαγιά να τη γιορτάσουμε εδώ στη Δραπετσώνα. Γιατί εμείς δεν μπορούμε να βολευτούμε με την ιδέα ότι «στη Δραπετσώνα πια δεν θα έχουμε ζωή». «Σε όλες τις λαϊκές γειτονιές της χώρας μας, θέλουμε να έχουμε ζωή, όχι μονάχα στην Κηφισιά, στην Εκάλη και στη Γλυφάδα. Παντού, όλοι οι πολίτες να έχουν ζωή, οι εργαζόμενοι να έχουν ζωή» σχολίασε, λέγοντας ακόμη πως «στην Ελλάδα, οι Πρωτομαγιές είναι σταθμοί στην πορεία του εργατικού κινήματος, την πορεία των ιδεών της κοινωνικής απελευθέρωσης και του σοσιαλισμού».

«Δεν είμαστε εμείς φωτοβολίδα της στιγμής»

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «τίποτε δεν κατακτήθηκε σε αυτό τον τόπο, σε αυτή τη χώρα χωρίς αγώνες και θυσίες», περιγράφοντας για το κόμμα του πως «ερχόμαστε από πολύ μακριά και θα πάμε πολύ μακριά. Δεν είμαστε εμείς μια φωτοβολίδα της στιγμής, ερχόμαστε από μακριά, θα πάμε πολύ μακριά», για να συμπληρώσει πως «είμαστε οι μόνοι που ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή σε αυτό τον τόπο».

Εντοπίζοντας, ωστόσο, πολλές αντιστοιχίες με το ιστορικό παρελθόν, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «τραγικά επίκαιρα» τα αιτήματα του ψηφίσματος της πρώτης εργατικής Πρωτομαγιάς το 1893, για να παρατηρήσει πως «η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εμφορείται από ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και θεωρεί την ανισότητα φυσικό φαινόμενο, έφτασε ακόμη και να καταργήσει θεσμικά το οκτάωρο».

«Και σήμερα βρισκόμαστε σε μια κανονικότητα, όπου οι νέοι εργαζόμενοι και όλοι οι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν 8 ώρες. Έχουμε απλήρωτα δωδεκάωρα, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, αμοιβές για να ζει μια οικογένεια τον μισό μήνα και τον άλλο μισό να ξεπαγιάζει και να φυτοζωεί», περιέγραψε, στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Τσίπρας, καλώντας «όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δουν αυτές τις εκλογές, την εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας την 21η Μάη ως μια σημαντική ευκαιρία ώστε με την ψήφο μας να δώσουμε απάντηση σε όλα όσα έχουν συμβεί αυτά τα τέσσερα χρόνια στη ζωή μας».

«Να έρθουμε πρώτο κόμμα και με διαφορά»

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να επαναφέρει «σε αυτό τον τόπο την εργασιακή κανονικότητα, το οκτάωρο, τις συλλογικές συμβάσεις», ενώ απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους, «τους καλούμε να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Να ψηφίσουν και για τους 250.000 εποχικούς συναδέλφους τους, τους εποχικούς που θα βρίσκονται στα νησιά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε να μην τους δώσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν. Διότι αν ψήφιζαν, ήξεραν ότι θα τους μαυρίσουν», όπως είπε, εκτιμώντας ότι «φέτος θα γιορτάσουμε την εργατική Πρωτομαγιά δυο φορές, και την 1η του Μάη και την 21η του Μάη».

Ως προς τον εκλογικό πήχη του κόμματός του, «ζητούμε την ψήφο σας να έρθουμε πρώτο κόμμα και με διαφορά. Ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας. Αυτό ζητάμε από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλη τη χώρα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments