Διεθνή

Covid – 19: Σφύριξε… λήξη ο ΠΟΥ

Covid – 19: Σφύριξε… λήξη ο ΠΟΥ

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Tingshu Wang

Ο γενικός διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι ο Covid δεν αποτελεί πλέον «επείγουσα ανάγκη για την υγεία».

Ο γενικός διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι ο Covid δεν αποτελεί πλέον «επείγουσα ανάγκη για την υγεία».

Ο Covid-19 είναι πλέον υπό επαρκή έλεγχο,έτσι ώστε ο ΠΟΥ να είναι σε θέση να άρει το μέγιστο επίπεδο συναγερμού, σύμφωνα με όσα αποφάσισε ο Οργανισμός σήμερα, μετά από περισσότερα από τρία χρόνια πανδημίας που σκότωσε «τουλάχιστον 20 εκατομμύρια» ανθρώπους, υπονόμευσε την παγκόσμια οικονομία και διευρύνθηκε περαιτέρω . το χάσμα της ανισότητας.

«Με μεγάλη ελπίδα δηλώνω ότι ο Covid-19 δεν είναι πλέον μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε υπερεθνική κλίμακα», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, λέγοντας ότι αυτή η ασθένεια είχε προκαλέσει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια θανάτους, σχεδόν τρεις φορές περισσότερους από αυτούς που είχαν καταγραφεί σε προηγούμενη κρίση πανδημικού χαρακτήρα.

Από τις 3 Μαΐου, ο πίνακας ελέγχου του ΠΟΥ έδειξε κάτι λιγότερο από επτά εκατομμύρια επίσημα καταγεγραμμένους θανάτους. Οι εμπειρογνώμονες και ο ίδιος ο Γενικός Διευθυντής έκριναν ότι «ήταν καιρός να προχωρήσουμε στη μακροπρόθεσμη διαχείριση της πανδημίας Covid-19» παρά τις αβεβαιότητες που παραμένουν για την εξέλιξη του ιού. Το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του οργανισμού κηρύχθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό στην Κίνα των πρώτων κρουσμάτων αυτής της νέας ιογενούς αναπνευστικής νόσου κατά της οποίας δεν υπήρχε τότε ειδική θεραπεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments