Διεθνή

Στέψη Καρόλου: Ιστορική στιγμή για την Βρετανία – Ο Κάρολος στέφθηκε Βασιλιάς [Live]

Στέψη Καρόλου: Ιστορική στιγμή για την Βρετανία – Ο Κάρολος στέφθηκε Βασιλιάς [Live]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Ο βασιλιάς Κάρολος φέρει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου

Με την προβλεπόμενη μεγαλοπρέπεια στέφθηκε Βασιλιάς ο Κάρολος σήμερα, σε μια εντυπωσιακή τελετή στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, η οποία αποτελεί την πρώτη μετά από 70 χρόνια για το Ηνωμένο Βασίλειο. Για πρώτη φορά από το 1953 και τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ, το Λονδίνο -και µέσω αναµετάδοσης και ο υπόλοιπος πλανήτης- έγινε µάρτυρας σήµερα µιας βρετανικής βασιλικής στέψης, αυτής του νέου βασιλιά Καρόλου Γ’ και της βασίλισσας Καµίλα. Το πολυαναµενόµενο γεγονός, που ήρθε µετά από µήνες προγραµµατισµών και πρόβες των τελευταίων ηµερών, λαμβάνει χώρα παρουσία 29.000 αστυνοµικών, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, µεταξύ των επισήµων δεν εστάλη πρόσκληση στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, στο Ιράν, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Μιανµάρ και τη Βενεζουέλα.

Γύρω στις 13.00 (ώρα Ελλάδας πάντα) έφτασαν στο Αββαείο ο Κάρολος και η Καµίλα. Η τελετή ξεκίνησε µε τον µελλοντικό µονάρχη να εισέρχεται από τη Μεγάλη ∆υτική Πύλη και να προχωρά προς τον κυρίως ναό. Της λιτανείας που εισήλθε στο εσωτερικό του ναού ηγούνται θρησκευτικοί ηγέτες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των κρατών-µελών της Κοινοπολιτείας, που φέρουν τις σηµαίες των κρατών τους και συνοδεύονται από τους πρωθυπουργούς και κυβερνήτες τους.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος θα εκφωνήσει λόγο αργότερα στη διάρκεια της τελετής. Η τελετή γίνεται συνοδεία χορωδιακής µουσικής, ειδικά επιλεγμένης από τον Κάρολο, στο ρεπερτόριο της οποίας περιλαμβάνεται και ελληνορθόδοξη µουσική προς τιµήν του πρίγκιπα Φίλιππου, την οποία θα εκτελέσει το Byzantine Chant Ensemble.

Η τελετή της στέψης εκτυλίσσεται σε πέντε µέρη. Αρχικά ο Κάρολος ανακηρύχθηκε ο αδιαµφισβήτητος µονάρχης και οι παριστάµενοι αναφώνησαν «Ο Θεός σώζοι τον βασιλέα!» (God save the king!). Αυτή τη στιγμή, η ορκωµοσία, υπό τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρµπερι, Τζάστιν Ουέλµπι βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο µελλοντικός µονάρχης λαμβάνει τα βασιλικά εµβλήµατα και γίνεται η τελετή του χρίσµατος και η ενθρόνιση, στη διάρκεια της οποίας του παρουσιάζονται τα σύµβολα της µοναρχίας, δηλαδή: η σφαίρα, το δαχτυλίδι στέψης, τα σκήπτρα και άλλα.

Για πρώτη φορά, επίσης, η διαδικασία περιλαµβάνει γλώσσες που σχετίζονται µε τα Βρετανικά Νησιά (µια προσευχή και έναν ύµνο στα ουαλικά, στη σκωτική γαελική και στην ιρλανδική γαελική), ενώ µπορούν να συµµετάσχουν και γυναίκες επίσκοποι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments