Global News

Telegraph: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την στέψη του Βασιλιά

Telegraph: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την στέψη του Βασιλιά

Πηγή Φωτογραφίας: ethnos.gr

Σήμερα, ο μονάρχης θα επαναλάβει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' με τον ιστορικό όρκο στέψης σε μια σημαντική ημέρα στη βρετανική ιστορία.

Σήμερα, ο μονάρχης θα επαναλάβει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ με τον ιστορικό όρκο στέψης σε μια σημαντική ημέρα στη βρετανική ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο Βασιλιάς θα δεσμευτεί ότι έρχεται «όχι για να τον υπηρετήσουν, αλλά για να υπηρετήσει», σε έναν όρκο στέψης που απηχεί τα λόγια της εκλιπούσης μητέρας του.

Η πρώτη φράση που θα ακουστεί να λέει η Αυτού Μεγαλειότητα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στο Αβαείο του Γουεστιμίνστερ, την οποία θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 2.000 καλεσμένοι και θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, θα υπογραμμίσει την αποφασιστικότητά του να ακολουθήσει το «παράδειγμα» που έδωσε ο Ιησούς.

Η πρώτη δημόσια θέα του Βασιλιά και της Βασίλισσας αναμένεται να είναι σχετικά νωρίς το πρωί του Σαββάτου, καθώς φτάνουν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ από το Clarence House για να προετοιμαστούν για την πομπή προς το Αβαείο.

Εν τω μεταξύ, οι 2.300 καλεσμένοι, – συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από 203 χώρες, περίπου 100 αρχηγών κρατών και εκατοντάδων εκπροσώπων φιλανθρωπικών οργανώσεων – θα εισέρχονται σιγά σιγά στη γοτθική εκκλησία.

Η πομπή μετά την τελετή θα είναι επίσης αναμφισβήτητα μικρότερη από τη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων που αοκολούθησαν η Ελισάβετ κα ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος,  γύρω από το Λονδίνο το 1953. Ο Κάρολος και η Καμίλα σχεδιάζουν να πάρουν ένα πιο σύγχρονο σετ τροχών με άλογα για τη διαδρομή 1,3 μιλίων (2 χιλιομέτρων) από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο αβαείο. Μόλις στεφθούν, θα κάνουν ένα βήμα πίσω στο χρόνο και θα ακολουθήσουν το ταξίδι με την άμαξα 260 ετών – διαβόητη για την σκληρή βόλτα της – που χρησιμοποιείται σε κάθε στέψη από τον Γουλιέλμο Δ’ το 1831.

Καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξη για τη μοναρχία έχει αποδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια, αυτή είναι η ευκαιρία για τον Κάρολο να αναζητήσει και να επιδείξει την αγκαλιά του κοινού.

Πλήθη αναμένεται να παρασυρθούν στους δρόμους για να επευφημήσουν τον νέο βασιλιά και πλήθη θα σταθούν έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ περιμένοντας να εμφανιστεί στο μπαλκόνι μετά την πομπή.

Ενώ η κριτική για το στέμμα ήταν σχετικά σιωπηλή τα τελευταία χρόνια λόγω σεβασμού προς τη βασίλισσα και τις δεκαετίες της υπηρεσίας της στη χώρα, είναι πιθανό να υπάρξει πολύ περισσότερη συζήτηση για το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται ακόμα αυτός ο απαρχαιωμένος θεσμός ή εάν θα έπρεπε να γίνει δημοκρατία με εκλεγμένο αρχηγό κράτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments