Διεθνή

Στέψη Καρόλου: Χιλιάδες πάρτι, εκδηλώσεις και μια μεγάλη συναυλία

Στέψη Καρόλου: Χιλιάδες πάρτι, εκδηλώσεις και μια μεγάλη συναυλία

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Χιλιάδες πάρτι στους δρόμους της μητροπολιτικής περιοχής του Λονδίνου και μεσημεριανά γεύματα πραγματοποιούνται, σήμερα, Κυριακή, ενόψει της συναυλίας με τη συμμετοχή αστέρων κατά τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων για τη στέψη Καρόλου και Καμίλα.

Χιλιάδες πάρτι στους δρόμους της μητροπολιτικής περιοχής του Λονδίνου και μεσημεριανά γεύματα πραγματοποιούνται, σήμερα, Κυριακή, ενόψει της συναυλίας με τη συμμετοχή αστέρων κατά τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων για τη στέψη Καρόλου και Καμίλα. Μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παρευρεθούν σε εκδηλώσεις πολιτών κατά τη διάρκεια της ημέρας προτού δουν την Κέιτι Πέρι και τους Take That να παίζουν στο Κάστρο του Ουίνδσορ αργότερα.

Εκτός από παραστάσεις από μεγάλα ονόματα όπως η Κέιτι Πέρι, ο Λάιονελ Ρίτσι και οι Take That, μια ορχήστρα παγκόσμιας κλάσης θα παίξει μια σειρά από αγαπημένα μουσικά κομμάτια.

Θα υπάρξει επίσης μια κοινή παράσταση από το Βασιλικό Μπαλέτο, τη Βασιλική Οπερα, τη Βασιλική Εταιρεία Σαίξπηρ, το Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής και το Βασιλικό Κολέγιο Τέχνης.

Στέψη Κάρολου: Ο βυζαντινός Ψαλμός 71 που ακούστηκε τη στιγμή παράδοσης του Ξίφους

Ως φόρο τιμής στην ελληνική καταγωγή του πατέρα του Δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο, ο βασιλιάς Κάρολος αιτήθηκε να ακουστεί – για πρώτη φορά στην Ιστορία –  βυζαντινή ψαλμωδία, στην ιστορική και μεγαλοπρεπή τελετή στέψης του.

Μετά το Χρίσμα και λίγο πριν την Στέψη, το επταμελές Σύνολο Βυζαντινών Ψαλμών υπό τον Δρ Αλέξανδρο Λίγκα, έψαλλε στα ελληνικά τους πρώτους επτά στίχους από τον 71ο από τους Ψαλμούς του Δαυίδ της Παλαιάς Διαθήκης, μια προσευχή για να ευλογεί ο Θεός τον βασιλιά Σολομώντα.

Ο ψαλμός ήταν τυπωμένος στα ελληνικά στο πρόγραμμα της λειτουργίας, με αγγλική μετάφραση.

Οι βυζαντινοί ψαλμοί έχουν αναγνωριστεί ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments