Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Μονάρχες από κάθε γωνιά του πλανήτη έδωσαν το παρών

Βασιλιάς Κάρολος: Μονάρχες από κάθε γωνιά του πλανήτη έδωσαν το παρών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Οι βασιλικές παρουσίες

Βασίλισσες, βασιλιάδες, αρχηγοί κρατών, διάσημοι καλεσμένοι έδωσαν το παρών στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου. Η στέψη του βασιλιά Καρόλου προσέλκυσε προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους στο Αββαείο του Γουενμιστερ. Καπέλα, γάντια , φορέματα υψηλής ραπτικής , αλλά και εμφανίσεις με παραδοσιακές ενδυμασίες είχαν σήμερα την τιμητική τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA πολλές ήταν οι παρουσίες που ξεχώρισαν. «Βασιλική» εμφάνιση έκανε η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μαγνητίζοντας όλα τα βλέμματα. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κέιτ φόρεσαν και οι δύο επίσημους μανδύες, κατόπιν αιτήματος του βασιλιά και της βασίλισσας για την ιστορική περίσταση.

Κάτω όμως από το μανδύα η πριγκίπισσα Κέιτ φορούσε ένα εντυπωσιακό φόρεμα από μετάξι του Alexander McQueen.

Ήταν φτιαγμένο με ασημένιες ράβδους και κεντήματα με μοτίβα τριαντάφυλλου, γαϊδουράγκαθου, νάρκισσου και τριφυλλιού – για να υποδηλώσουν τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αντί τιάρας το κεφάλι της κοσμούσε μια στέκα με φύλλα από λευκό χρυσό ως φόρο τιμής στο βασιλιά, που έχει θέσει ως προτεραιότητά του την προστασία του περιβάλλοντος.

Την εμβληματική της εμφάνιση συμπλήρωσαν τα σκουλαρίκια με μαργαριτάρια και διαμάντια, από τα πλέον αγαπημένα κοσμήματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Στη Βρετανία όμως όλοι λάτρεψαν την εμφάνιση της νεαρής πριγκίπισσας Σαρλότ. Ήταν ντυμένη όπως ακριβώς η μητέρα της , με τα μαλλιά χτενισμένα με ένα υπέροχο κότσο όπως και η Κέιτ. Φορούσε ακόμη και το ίδιο κόσμημα στα μαλλιά αν και σε μικρότερο μέγεθος.

Ο δεύτερος σε σειρά διαδοχής στο βρετανικό θρόνο πρίγκιπας Τζορτζ φορούσε την κόκκινη στολή του ακουλούθου, καθώς συμμετείχε ενεργά στη στέψη του παππού του.

Μοναδική εμφάνιση και για την αδελφή του βασιλιά. Η πριγκίπισσα Άννα φόρεσε τη στολή του συνταγματάρχη, καθώς αποτελεί τον βασικό αξιωματικό στενής προστασίας του νέου μονάρχη.

Αντίθετα χωρίς επίσημη στολή αλλά με κοστούμι, στο οποίο πάντως έβαλε τα παράσημα του, μπήκε στο Αββαείο για να παρακολουθήσει την στέψη του πατέρα του ο πρίγκιπας Χάρι.

Οι βασιλικές παρουσίες

Οι βασιλικές οικογένειες του πλανήτη συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο. Τα βλέμματα έκλεψαν η βασίλισσα της Ισπανίας Λετίσια, με ροζ δημιουργία Καρολίνα Χερέρα και καπέλο στις ίδιες αποχρώσεις, αλλά και η βασίλισσα της Ολλάνδίας Μαξίμα, ντυμένη στα λευκά με μεταξένια γάντια και καπέλο.

 Εντυπωσιακή και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, όπως και η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια, που τήρησε το πρωτόκολλο με φόρεμα που κάλυπτε τα χέρια, καπέλο και βέλο.

Με το παραδοσιακό κιμονό η σύζυγος του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας εισήλθε στο Αββαείο. Με την τοπική ενδυμασία και το βασιλικό ζεύγος του Μπουτάν. Ξεχωριστές ήταν και οι παρουσίες των βασιλέων και σεΐχηδων των αραβικών κρατών, ενώ ο πρωθυπουργός της Σκωτίας μπήκε στο Αβαείο με το παραδοσιακό σκωτσέζικο κιλτ.

Για μια ακόμη φορά ξεχώρισαν για το μοναδικό τους στυλ, οι πρώτες κυρίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας. Τζιλ Μπάιντεν και Μπριζίτ Μακρόν επέλεξαν δημιουργίες οίκων υψηλής ραπτικής σχεδιασμένες ειδικά για την περίσταση.

Από τους καλεσμένους που ξεχώρισαν ήταν και η γνωστή τραγουδίστρια Κέιτι Περι, που θα τραγουδήσει και στη συναυλία για τη στέψη του βασιλιά Κάρολου. Τηρώντας το πρωτόκολλο φόρεσε ένα ροζ σύνολο, με ψηλά γάντια, καπέλο και μαργαριτάρια στο λαιμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments