Πολιτική

Σκέρτσος: Δεν θα είναι κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά ολικού εφιάλτη

Σκέρτσος: Δεν θα είναι κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά ολικού εφιάλτη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

«Ολικό εφιάλτη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ολικό εφιάλτη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Όλα αυτά θα συμβούν αν πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας πού θα είναι τι; κυβερνήσεις ανοχής, ηττημένων, ειδικού σκοπού; όπως και αν τις ονομάσουν, καθώς κάθε μέρα βρίσκουν και μια νέα ονομασία, θα είναι κυβερνήσεις ολικού εφιάλτη για τους πολίτες και τη χώρα» ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

Παράλληλα, όσον αφορά στο θέμα Κατρούγκαλου σημείωσε πως «πιστεύουμε μετά και τη χθεσινή ανάδειξη της κρυφής ατζέντας ΣΥΡΙΖΑ και την κακήν κακώς αποπομπή του μαρτυριάρη Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι ο προεκλογικός διάλογος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων ξεκαθάρισε πολλά πράγματα γύρω από τα διλήμματα της κάλπης και την ύπαρξη ή μη σοβαρής πρότασης διακυβέρνησης από την αντιπολίτευση».

Τα κυριότερα σημεία της εισαγωγικής τοποθέτησης:

«Πιστεύουμε μετά και τη χθεσινή ανάδειξη της κρυφής ατζέντας ΣΥΡΙΖΑ και την κακήν κακώς αποπομπή του μαρτυριάρη Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι ο προεκλογικός διάλογος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων ξεκαθάρισε πολλά πράγματα γύρω από τα διλήμματα της κάλπης και την ύπαρξη ή μη σοβαρής πρότασης διακυβέρνησης από την αντιπολίτευση.

Με σύγχρονο πολιτικό ήθος, με πρόγραμμα οραματικό και ταυτόχρονα κοστολογημένο και ρεαλιστικό για να έχουμε και πολιτική σταθερότητα και οικονομική πρόοδο αλλά και μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην περαιτέρω σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη και ταυτόχρονα θωρακίζουν την εθνική μας ασφάλεια και κυριαρχία. Τι λέμε εμείς; Δύο πράγματα. Πρώτον λέμε ότι η νάρκη της απλής αναλογικής αν αντιμετωπιστεί με μία λογική χαλαρής ψήφου από τους πολίτες μπορεί να οδηγήσει βάσιμα σε πολιτική αστάθεια, σε οικονομική στασιμότητα και οπισθοχώρηση, σε αδυναμία διαχείρισης εθνικών απειλών, σε επιστροφή σε πολιτικές που καταδικάστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν το 2019 από τους πολίτες.

Λέμε πως η νάρκη της απλής αναλογικής μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια και επιστροφή σε πολιτικές που καταδικάστηκαν, όπως ο νόμος Κατρούγκαλου.

Όλα αυτά θα συμβούν αν πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας πού θα είναι τι; κυβερνήσεις ανοχής, ηττημένων, ειδικού σκοπού; όπως και αν τις ονομάσουν, καθώς κάθε μέρα βρίσκουν και μια νέα ονομασία, θα είναι κυβερνήσεις ολικού εφιάλτη για τους πολίτες και τη χώρα. Επαναλαμβάνω ότι δεν κατάφεραν να τα βρούν σε τέσσερα χρόνια και όλες αυτές οι αντιφάσεις αναδείχτηκαν σε τέσσερις εβδομάδες.

Μέσα σε αυτή τη Βαβέλ η μόνη υπεύθυνη δύναμη είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν αναζητούμε τυφλές και αδιέξοδες συμμαχίες αλλά υποστηρίζουμε πως μόνο με αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα μπορέσουμε να κάνουμε τα αναγκαία βήματα προς τα εμπρός και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και απειλές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα φοροεπιδρομής ώστε να χρηματοδοτήσει το υπερκοστολογημένο πρόγραμμα του.

Για τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αυτοκριτική και μέσα σε 4 εβδομάδες κατέρρευσε.

Να ξεκινήσουμε από τον Σεπτέμβριο όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε όχι σε κυβέρνηση ηττημένων, όμως τον Απρίλιο εφήυρε την κυβέρνηση ανοχής. Μια κυβέρνηση δηλαδή ετοιμόρροπη. Τσακαλώτος και Δραγασάκης συμφωνούσαν και λίγο μετά ο κ. Ανδρουλάκης έλεγε πως δεν θέλει πρωθυπουργό Μητσοτάκη αλλά τον άγνωστο χ.

Αναφέρθηκε και σε δηλώσεις του κ. Έντμαν από το ΜέΡα25 τον Απρίλιο, για το ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιες από τις πολιτικές που υποστηρίζει το κόμμα του να οδηγήσουν σε κλείσιμο τραπεζών και γι αυτό πρέπει να πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», ενώ και ο κ. Βαρουφάκης μας παρουσίασε το πρόγραμμα εναλλακτικών πληρωμών «Δήμητρα».

Ο κ. Τσακαλώτος μας αποκάλυψε το σχέδιο του για το παράλληλο νόμισμα, ενώ τον Μάιο ο κ. Τσίπρας στην απελπισία του έκανε λόγο για καλπονοθεία.

Μετά από ένα μήνα μας είπε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσουν τους ψηφοφόρους της Ακροδεξιάς.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως ο Τσίπρας χορεύει τανγκό με τη ΧΑ ενώ τον τον κατακεραύνωσε και ο κ. Κουτσούμπας.Χθες ο κ. Κατρούγκαλος αποπέμφθηκε κακήν κακώς επειδή αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο κ. Φίλης βρήκε σύνδεση με τα εμβόλια.

Ειδική αναφορά έκανε και στα σενάρια καλπονοθείας, όπως είπε στα οποία κατέφυγε ο κ. Τσίπρας στις 7 Μαΐου για κάτι που δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ στη χώρα μας από κανένα κόμμα και ήρθε στο τραπέζι της προεκλογικής συζήτησης από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία που έβαλε μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη για να έρθει όπως είπε «στις 17 Μαΐου να μας πει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα ψήφιζαν τη ΧΑ, να τους πάρουμε (εντός εισαγωγικών), να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αποπομπή του κ. Κατρούγκαλου αλλά και σε μια μπερδεμένη αναφορά του κ. Φίλη, μεμφόμενος επίσης το ήθος που επέδειξαν κάποιοι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου «καθυβρίζοντας και απαξιώνοντας -όπως είπε- μια ολόκληρη ιστορία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού» για την περίπτωση των αντιδράσεων που προκάλεσαν δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου.

Αντέτεινε ότι απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση επί τέσσερα χρόνια αλλά και στις τέσσερις εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου απέδειξε πως μπορεί να ξεπερνά κρίσεις και να αντιμετωπίζει προκλήσεις και «τρικυμίες τις οποίες η χώρα δάμασε και έφτασε σε ήρεμα νερά ενώ στο ίδιο διάστημα έγινε πράξη ό,τι υποσχεθήκαμε το 2019», αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα. Το φορολογικό περιβάλλον έχει γίνει πιο φιλικό, οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις, και η οικονομία πέρασε σε 2πλάσια ανάπτυξη, μειώθηκε το δημόσιο χρέος και είμαστε μισό σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα.

Δεν ήταν εύκολα και αυτονόητα αυτά. Σχεδιάζουμε το μέλλον, η Ελλάδα άλλαξε. Ποιος φανταζόταν το 2010 το μετρό στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, τον ΒΟΑΚ; Το gov.gr, το 112 και την Πολιτική Προστασία.

Είμαστε πιο ισχυροί, περήφανοι και ανεξάρτητοι χάρη στις συμμαχίες μας. Ήδη είμαστε κόμβος στον ενεργειακό χάρτη.

Όμως, δεν είναι αρκετά μπορούμε περισσότερα. Χρειαζόμαστε καλύτερους μισθούς και αυξήσεις στις συντάξεις, αξιοπρεπή υγεία, δωρεάν προσωπικό γιατρό, στέγη για νέους και νέες, ψηφιακό κράτος, φθηνό και καθαρό ρεύμα, απόρθητα σύνορα.

Αυτό είναι το πρόγραμμα μας για το 2027 και ζητάμε να συγκριθούμε στην κάλπη.

«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε πολλούς πολίτες σε ακροδεξιά μορφώματα»

«Ο κ. Τσίπρας ψαρεύει στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου, επιθυμεί να εμφανίσει το κόμμα του αντισυστημικό, ενώ δεν είναι, την ώρα που δεν έβαλε πλάτη ώστε να μην ξαναμπεί στη Βουλή το κόμμα Κασιδιάρη. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε πολλούς πολίτες σε ακροδεξιά μορφώματα», τόνισε.

Σε ερώτηση για τις διερευνητικές εντολές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι «θα περιμένουμε να δούμε το εκλογικό αποτέλεσμα», ενώ επεσήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας σοβαρός και θεσμικός πολιτικός» επαναλαμβάνοντας ότι «η θέση μας είναι η αυτοδυναμία για να πάει η χώρα μπροστά». Σημείωσε, πάντως, ότι όπως προέκυψε τις τελευταίες 4 εβδομάδες «δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης».

Σε άλλη ερώτηση για το σύστημα παρακολούθησης των εκλογικών αποτελεσμάτων από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε «αδιανόητη προηγούμενη δήλωση του κ. Τσίπρα περί νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments