Πολιτική

Οι Έλληνες πολιτικοί συνομιλούν με τους νέους στο TikTok

Οι Έλληνες πολιτικοί συνομιλούν με τους νέους στο TikTok

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Πώς τα πάτε ρε παιδιά;»,  οι Έλληνες πολιτικοί φλερτάρουν τη γενιά του TikTok, σημειώνει το Politico στο άρθρο του για την χρήση των μέσω κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα του TikTok

«Πώς τα πάτε ρε παιδιά;»,  οι Έλληνες πολιτικοί φλερτάρουν τη γενιά του TikTok, σημειώνει το Politico στο άρθρο του για την χρήση των μέσω κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα του TikTok, από το πολιτικό προσωπικό της Χώρα. Η χρήση εντάθηκε προεκλογικά και δεν είναι ασύμβατη με το ότι οι νεαροί χρήστες του TikTok, ηλικίας από 18 έως 21, ψηφίζουν για πρώτη φορά την ερχόμενη Κυριακή.

Οι πολιτικοί ηγέτες διεκδικούν την προσοχή των πολιτικά απογοητευμένων Gen Zers με τις καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η νεολαία έχει γίνει το επίκεντρο εν όψει των εθνικών εκλογών.

Καθώς η χώρα ετοιμάζεται να πάει στις κάλπες μεθαύριο, πολιτικοί από όλο το φάσμα αγωνίζονται για να μάθουν τη γλώσσα του Gen Z. Οι (κυρίως) μεσήλικες άνδρες με κοστούμια της ελληνικής πολιτικής έχουν δημοσιεύσει στο TikTok, συμφωνώντας σε συνεντεύξεις με χρήστες του YouTube, ακόμη και προγραμματίζοντας δώρα για νέους, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την ψήφο τους, αναφέρει μάλλον κυνικά το δημοσίευμα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περισσότερα από 430.000 άτομα, ηλικίας από 16 έως 21 ετών, θα έχουν δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά την Κυριακή.

Βασική στιγμή στην πολιτικοποίηση πολλών σε αυτό το δημογραφικό ήταν ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα τον Φεβρουάριο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι και το οποίο έθεσε ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης. «Δεν ήταν μόνο η σοβαρότητα του ατυχήματος, αλλά και το γεγονός ότι τα περισσότερα θύματα ήταν νεαροί φοιτητές και οι νέοι μπορούσαν εύκολα να δουν τον εαυτό τους, τους φίλους ή τα αδέρφια τους στη θέση τους», δήλωσε ο Άγγελος Σεριάτος, επικεφαλής επιστημονικής έρευνας στο pollster. Prorata.

«Ήταν σαν κάποιος να τράβηξε το τραπεζομάντιλο και να έδειξε όλη τη σάπια του ελληνικού συστήματος από την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και με έναν τρόπο που η νεολαία, που δεν πρόσεχε πραγματικά, είδε και συνειδητοποίησε », είπε η δημιουργός περιεχομένου Νεφέλη Μεγκ, η οποία πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο podcast της.

«Επιβεβαίωσε με πολύ βίαιο τρόπο ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακόμη στο στάδιο που βρίσκονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επηρέασε την πολιτικοποίηση [των νέων]».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments