Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση των αιτίων της συντριβής

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση των αιτίων της συντριβής

Πηγή Φωτογραφίας: maleviziotis.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τα κομματικά όργανα αναμένεται να συγκληθούν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Το εκλογικό Βατερλώ που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο πως θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεπεραστεί. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχίζει να μπαίνει σε έναν κύκλο οργανωτικής και πολιτικής εσωστρέφειας, τη στιγμή που μέλη και στελέχη του κόμματος εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την τραγική εκλογική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. «Μεγάλα ονόματα» μένουν εκτός Βουλής και οι εκλογικές επιδόσεις αποτυπώνουν το πολιτικό σοκ. Μέχρι την επόμενη κάλπη, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να επαναδιατυπώσει το αφήγημά του και να κατοχυρώσει δυναμικά την κυρίαρχη πολιτική θέση του στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς απέναντι στο ΠΑΣΟΚ – Κινάλ, το οποίο αρχίζει να απειλεί στα σοβαρά την πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κομματικά όργανα αναμένεται να συγκληθούν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες. Σήμερα και αύριο συγκαλείται το Εκτελεστικό Γραφείο, δηλαδή το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο. Πλέον, ως μεγάλο κόμμα, ως «κόμμα εξουσίας» καταγράφεται στην κεντρική πολιτική σκηνή μόνον η Νέα Δημοκρατία, η οποία προπορεύεται του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς κατά είκοσι ποσοστιαίες μονάδες. Χθες το βράδυ κατέφθασαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου εξέχοντα στελέχη, όπως η Πόπη Τσαπανίδου, η Ράνια Σβίγκου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, προκειμένου να υπάρξει ένας απολογισμός των εκλογικών αποτελεσμάτων, παρά το γεγονός ότι η ανάλυση του αποτελέσματος θα γίνει ανά νομό και περιφέρεια. Στο «μικροσκόπιο» τίθενται συμπεριφορές που προκάλεσαν την κοινή γνώμη και πολιτικές ασάφειες που θόλωσαν το πολιτικό αφήγημα. Οι δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για την ανάγκη αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών δημιούργησαν ερωτηματικά και ανησυχίες σε περίπου 2 εκατομμύρια Έλληνες και το «άνοιγμα» που πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας προς την εκλογική και κοινωνική βάση της Χρυσής Αυγής προβλημάτισε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες.

Είναι σαφές πως, στις ανταλλαγές απόψεων που σημειώθηκαν χθες στα κεντρικά γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου, δεν ετέθη ζήτημα σχετικό με το πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με πρόεδρο τον σημερινό επικεφαλής του. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων, την έκβαση των οποίων δεν μπορεί κανείς να προδιαγράψει με βεβαιότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments