Πολιτική

Σύριζα: Εσωστρέφεια και βαριά ατμόσφαιρα για την συντριβή

Σύριζα: Εσωστρέφεια και βαριά ατμόσφαιρα για την συντριβή

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Η βαριά ήττα με είκοσι ποσοστιαίες μονάδες από την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και η διαγραφόμενη αμφισβήτηση των πρωτείων στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς από το ΠΑΣΟΚ τροφοδοτούν τις εξελίξεις στον Σύριζα.

Σε έναν κύκλο εσωστρέφειας και αναζήτησης των ευθυνών για την συντριβή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία εισέρχεται ο Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία. Αναγνωρίζει το πρόβλημα η σημερινή ηγεσία του Σύριζα, η οποία όμως εμφανίζεται διστακτική και φειδωλή ως προς την ανάληψη γενναίων πρωτοβουλιών. Παρεμβάσεις από Παύλο Πολάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η βαριά ήττα με είκοσι ποσοστιαίες μονάδες από την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και η διαγραφόμενη αμφισβήτηση των πρωτείων στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς από το ΠΑΣΟΚ τροφοδοτούν τις εξελίξεις στον Σύριζα. Προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα προσώπων και αποφεύγεται η ονοματολογία, αν και την ανάγκη σοβαρής αυτοκριτικής για το πολιτικό Βατερλώ υπογραμμίζουν ολοένα και περισσότερα μέλη και στελέχη. Ήδη χθες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα».

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για το ΣΥΡΙΖΑ και πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κύριο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του οι αγώνες έχουν και οι νίκες και ήττες τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα», τόνισε χθες βράδυ ο πρόεδρος του Σύριζα. Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε να ελπίζει σε μια ουσιαστική βελτίωση της δημόσιας εικόνας και της απήχησης του κόμματος μέχρι την δεύτερη κάλπη, προσθέτοντας ότι «ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη».

Σε επίπεδο κομματικών οργάνων, σήμερα και αύριο συγκαλείται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα γραφεία του κόμματος επισκέφθηκε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος είπε πως δεν ανακοινώθηκε πότε θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, ωστόσο, αν «στοιχημάτιζε» θα έλεγε ότι θα γίνει αύριο. Ο πρώην υπουργός απέκλεισε ότι τίθεται θέμα ηγεσίας και αντικατάστασης του σημερινού προέδρου. Στο εσωκομματικό πρόβλημα του Σύριζα τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός και στέλεχος της Κουμουνδούρου Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο βουλευτής του Σύριζα κάνει λόγο για «βαριά ήττα» και ανάγκη για ιδεολογικό και πολιτικό ξεκαθάρισμα, και τονίζει: «Χρειάζονται γρήγορες κινήσεις ,ιδεολογικό-πολιτικό και οργανωτικό ξεκαθάρισμα και συνολική ανασυγκρότηση για να προχωρήσουμε», καταλήγοντας πως «θα το κάνουμε με αποφασιστικότητα». Ενδεικτικός της σοβαρής κρίσης είναι ο αποκλεισμός από την νέα Βουλή κορυφαίων στελεχών και βουλευτών. Ιδιαίτερα, εκτός Κοινοβουλίου μένουν ο Νίκος Βούτσης και ο Νίκος Φίλης, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα για τους Πάνο Σκουρλέτη και Κώστας Ζαχαριάδη. Επίσης δεν μπαίνουν στη Βουλή οι Γιάννης Μπαλάφας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Δημήτρης Βίτσας, Γιώργος Σταθάκης και Παναγιώτης Κουρουμπλής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments