Πολιτική

Το 40 – 20 της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το 40 – 20 της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Είναι μια δημιουργική πρόκληση για τον πρωθυπουργό να μην συνεχίσει την πεπατημένη τόσων κυβερνήσεων, οι οποίες οδηγήθηκαν στην λεγόμενη «πολιτική φθορά»

Η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη με υπερδιπλάσια διαφορά από τον δεύτερο Σύριζα του Αλέξη Τσίπρα δεν αποτελεί μόνον την δικαίωση για το κυβερνητικό έργο που παράχθηκε κατά την τετραετία 2019 – 2023, αλλά σηματοδοτεί και το αίτημα των πολιτών για μια νέα κυβερνητική θητεία χωρίς τα λάθη, για τα οποία το εκλογικό σώμα έδωσε συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση. Και αυτό το τελευταίο είναι βασικό για έναν λόγο. Γιατί πάντοτε η δεύτερη κατά σειρά τετραετία είναι προβληματική για όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις.

Είναι μια δημιουργική πρόκληση για τον πρωθυπουργό να μην συνεχίσει την πεπατημένη τόσων κυβερνήσεων, οι οποίες οδηγήθηκαν στην λεγόμενη «πολιτική φθορά» μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου στο τιμόνι μιας χώρας.

Μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, θα γραφτούν και θα ακουστούν τα πάντα αναφορικά με τα αίτια της νίκης της Νέας Δημοκρατίας και σχετικά με τους παράγοντες που οδήγησαν στην ταπεινωτική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο θρίαμβος του κυβερνώντος κόμματος θα μπορούσε να αποδοθεί πειστικά στην θετική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου από τους πολίτες. Δευτερευόντως οι ψηφοφόροι δεν φάνηκαν να πείθονται από τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε ο Αλ. Τσίπρας, η πολιτική αξιοπιστία του οποίου έχει τρωθεί σοβαρά λόγω της θητείας του στην πρωθυπουργία της χώρας. Το παρελθόν αυτό έπρεπε να ξεχαστεί, αλλά, τελικά, δεν καταβλήθηκε ουσιαστική προσπάθεια για να ξεχαστεί από τους πολίτες.

Για τον μικρότερο νικητή της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, το ΠΑΣΟΚ, το επόμενο πολιτικό καθήκον είναι να μπορέσει να επανέλθει στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης. Η δυναμική ευνοεί τον Ν. Ανδρουλάκη, που εκ του αποτελέσματος, είδε την τακτική του να δικαιώνεται. Η διαφορά που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά τέσσερις μονάδες. Εάν καλυφθεί η απόσταση αυτή από το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ανατροπής στον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων.

Με την υπερδιπλάσια διαφορά του «40 – 20» μπήκε φραγμός και σε σκοτεινά σενάρια ανατροπής και παρατεταμένης κρίσης. Η σαρωτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ αποτελεί εγγύηση του γεγονότος, ότι η εξουσία ασκείται από τους εκλεγμένους από τους πολίτες κυβερνώντες και δεν τεμαχίζεται χάρη πανίσχυρων οικονομικών συμφερόντων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments