Διεθνή

Ο ΝτεΣάντις διεκδικεί τον τίτλο του πραγματικού «αντάρτη» στο κατεστημένο έναντι του Τραμπ

Ο ΝτεΣάντις διεκδικεί τον τίτλο του πραγματικού «αντάρτη» στο κατεστημένο έναντι του Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η στρατηγική του ΝτεΣάντις

Η απόφαση του Ρον ΝτεΣάντις να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο το 2024 στο Twitter, στο πλαίσιο συνομιλίας με τον Ίλον Μασκ την Τετάρτη είναι ενδεικτική για το πώς θα κινηθεί η εκστρατεία του, ανάμεσα στον ξέφρενο λαϊκισμό του σύγχρονου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και στην «επανάσταση» έναντι των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης, αναφέρει το CNN.

Σε ανάλυσή του σχετικά με την επικοινωνιακή στρατηγική του υποψήφιου προέδρου, το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο τονίζει ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα θα μπει επιτέλους στην κούρσα, ρίχνοντας το γάντι στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με μια στρατηγική εκκίνησης που επιδιώκει να τον αναδείξει ως τον «πραγματικό αντάρτη» κατά του κατεστημένου, ο οποίος είναι πρόθυμος να συνθλίψει τις συμβάσεις.

Η ελκυστικότητα που απέκτησε το Twitter μεταξύ των συντηρητικών ψηφοφόρων, υπό τον Μασκ, ο οποίος έχει 141 εκατομμύρια οπαδούς, δείχνει ότι ο ΝτεΣάντις κινείται έξυπνα στο πλαίσιο των προκριματικών εκλογών, ωστόσο, η επιλογή του αυτή θα μπορούσε να βλάψει περαιτέρω την ήδη αμφιλεγόμενη φήμη μεταξύ των πιο μετριοπαθών ψηφοφόρων, τους οποίους θα χρειαζόταν για την εκλογή του στις γενικές εκλογές.

Το Twitter, το οποίο κάποτε αποτέλεσε βήμα για τα δημοκρατικά κινήματα της Αραβικής Άνοιξης, έχει μετατραπεί υπό τον νέο ιδιοκτήτη του σε τσίρκο αχαλίνωτης δημαγωγίας, θεωριών συνωμοσίας και μη επαληθεύσιμων πληροφοριών.

Αυτή την εβδομάδα, ψεύτικη εικόνα έκρηξης κοντά στο Πεντάγωνο έγινε viral, προκαλώντας αναταραχή στο χρηματιστήριο, σε μια πιθανή προεπισκόπηση της προεκλογικής εκστρατείας όπου πιθανότατα θα κυριαρχήσουν η παραπληροφόρηση και τα ψεύδη.

Η στρατηγική του ΝτεΣάντις

Επιλέγοντας το Twitter και αγκαλιάζοντας τον Μασκ, ο ΝτεΣάντις επιδιώκει να αναδειχθεί στη συνείδηση των συντηρητικών με ήρωα, καθώς εδώ και καιρό ισχυρίζονται ότι λογοκρίνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ταυτόχρονα, χτυπάει τον Τραμπ, στον οποίο είχε απαγορευτεί το tweeting από την προηγούμενη ιδιοκτησία της εταιρείας και μέχρι στιγμής προτιμά το έδαφος της δικής του πλατφόρμας, της Truth Social, ακόμη και μετά την αποκατάσταση του λογαριασμού του από τον Μασκ.

Ο ΝτεΣάντις περιφρονεί επιδεικτικά τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αποστρέφονται πολλοί συντηρητικοί, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος να παρακάμψει τις συμβάσεις των προεδρικών εκστρατειών.

Η τοποθέτησή του έρχεται επίσης σε αντίθεση με την ακατάσχετη έως και βαρετή, εναρκτήρια ομιλία της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο τον Νοέμβριο, η οποία στερούνταν οποιασδήποτε έννοιας πολιτικού δυναμισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments