Αθλητισμός

Η Νότιγχαμ Φόρεστ κατάφερε να μείνει στη Premier

Η Νότιγχαμ Φόρεστ κατάφερε να μείνει στη Premier

Πηγή Φωτογραφίας: Nottingham Post

H Έβερτον νίκησε με 1-0 την Μπόρνμουθ, εξασφάλισε την παραμονή της στην Premier League για 32η σεζόν και οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γκούντισον Παρκ» για να πανηγυρίσουν.

Με την Μάντσεστερ Σίτι να κατακτάει το 9ο πρωτάθλημα της ιστορίας της έχοντας και τον Έρλινγκ Χάλαντ στην 1η θέση των σκόρερ με 36 γκολ, την Άρσεναλ να τερματίζει 2η και να επιστρέφει στο Champions League όπως και η Νιούκαστλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκληρώθηκε την Κυριακή (28/5) η Premier League.

Η Λίβερπουλ έμεινε εκτός κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2016 και θα βρεθεί στους ομίλους του Europa League μαζί με την Μπράιτον που κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη.

H Έβερτον νίκησε με 1-0 την Μπόρνμουθ, εξασφάλισε την παραμονή της στην Premier League για 32η σεζόν και οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γκούντισον Παρκ» για να πανηγυρίσουν. Η Νότιγχαμ Φόρεστ κατάφερε να μείνει στη Premier και αυτό το είχε πετύχει πριν την ισοπαλία (1-1) με την Πάλας.Μετά το τέλος του αγώνα στελέχη της Φόρεστ, όπως ο Κούλης Δουρέκας, αλλά και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης, βρέθηκαν στο πλευρό των παικτών και του Στιβ Κούπερ για να τους συγχαρούν για το κλείσιμο της σεζόν, με τους οπαδούς να τους αποθεώνουν.

Η 38η και αγωνιστική είχε ανοιχτά μέτωπα μόνο για το εισιτήριο του Europa Conference League που κατέληξε στην Άστον Βίλα (κάνει την ευρωπαϊκή επιστροφή της από το 2011) και τον υποβιβασμό, καθώς έγινε γνωστή η τριάδα των ομάδων που θα αποχωρήσουν από την κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας και εκείνες που θα κληθούν να πάρουν τη θέση τους.

Έτσι, μετά από την Σαουθάμπτον που είχε αποχαιρετήσει την Premier League εδώ και καιρό, το δρόμο προς την Championship πήραν η Λέστερ και η Λιντς.

Μοναδική εκκρεμότητα στην Αγγλία ο τελικός του FA Cup μεταξύ των δύο ομάδων του Μάντσεστερ, που ήδη έχουν κερδίσει από ένα τρόπαιο (η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το League Cup στον τελικό με τη Νιούκαστλ).

Η ταυτότητα της Premier League 2022-2023 Πρωταθλήτρια: Μάντσεστερ Σίτι Champions League: Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ (όμιλοι) Europa League: Λίβερπουλ, Μπράιτον (όμιλοι) Europa Conference League: Άστον Βίλα (playoffs) Υποβιβασμός: Λέστερ, Λιντς, Σαουθάμπτον Προβιβασμός: Μπέρνλι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Λούτον 1ος σκόρερ: Έρλινγκ Χάλαντ (36 γκολ, Μάντσεστερ Σίτι) FA Cup: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Μάντσεστερ Σίτι League Cup: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ FA Community Shield: Λίβερπουλ

Οι ομάδες της Premier League τη σεζόν 2023-24: Μάντσεστερ Σίτι Άρσεναλ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Νιούκαστλ Λίβερπουλ Μπράιτον Άστον Βίλα Τότεναμ Μπρέντφορντ Φούλαμ Κρίσταλ Πάλας Τσέλσι Γουλβς Γουέστ Χαμ Μπόρνμουθ Νότιγχαμ Έβερτον Μπέρνλι Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Λούτον

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments