Πολιτική

Γιατί εμπιστεύθηκαν τον Μητσοτάκη δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι

Γιατί εμπιστεύθηκαν τον Μητσοτάκη δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Πλήρη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ έδειξαν με την ψήφο τους δημόσιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πίστεψαν στο πρόγραμμα και το σχέδιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πλήρη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ έδειξαν με την ψήφο τους δημόσιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πίστεψαν στο πρόγραμμα και το σχέδιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Νέα Δημοκρατία διεμβόλισε και την πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έτειναν ευήκοα ώτα στις αλλαγές που σχεδιάζονται στα μισθολόγια του κράτους για 650.000 εργαζομένους, αλλά και τις τομές στη δημόσια διοίκηση.

Σε ό,τι αφορά τους μισθούς, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη μιλήσει για την επόμενη τετραετία ως αυτήν «με στόχο τους καλύτερους μισθούς», δίνοντας έτσι το στίγμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει, εφόσον εκλεγεί και αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αναφορικά με τους μισθούς του δημοσίου, προβλέπεται αναμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου με αυξήσεις στα κλιμάκια ανά βήμα τουλάχιστον 100 ευρώ, ενσωμάτωση των επιδομάτων στους μισθούς και πριμ παραγωγικότητας, το οποίο θα συνδεθεί με την αξιολόγηση. Αντιστοίχως, αναμένεται και η διαμόρφωση στα ειδικά μισθολόγια για γιατρούς, δικαστικούς κ.λπ.

Επίσης, υπάρχει η δέσμευση για αύξηση κατά 40% στο επίδομα παιδιού. Σήμερα, το οικογενειακό επίδομα με ένα τέκνο είναι 50 ευρώ και θα αυξηθεί στα 70 ευρώ και από εκεί και πέρα, θα προστίθενται 50 ευρώ για κάθε παιδί. Οικογένεια με τέσσερα παιδιά και εργαζόμενο στο Δημόσιο θα λαμβάνει 220 ευρώ, από 170 ευρώ σήμερα.

Σχετικά με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, υπάρχει ήδη αύξηση του κατώτατου μισθού. Με τη γενναία αύξηση σε ποσοστό 9,6% του κατώτατου μισθού από τα 713 στα 780 ευρώ, ουσιαστικά η κυβέρνηση ικανοποίησε το θέμα της επιστροφής των κατώτατων ορίων των αμοιβών στα προ κρίσης επίπεδα.

Για το 2024 προβλέπεται η αύξηση (χωρίς να υπολογίζεται το κλείσιμο του μέσου πληθωρισμού στο 4,2% για το τέλος του έτους) να διαμορφωθεί στο 5,5% με 6%. Με βάση τις εκτιμήσεις αυτές, ο κατώτατος το 2024 θα φτάσει στα 823 ευρώ, ώστε να αγγίξει τα 950 στο τέλος της επόμενης τετραετίας, αυξημένος κατά 25%, χωρίς στο ποσόν αυτό να προσμετρώνται προς το παρόν οι αυξήσεις κατά 30% μεσοσταθμικά που θα επιφέρει το «ξεπάγωμα» των τριετιώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments