Πολιτική

Μητσοτάκης: Με το βλέμμα στην 25η Ιουνίου – «Φουλάρει» με περιοδείες η Νέα Δημοκρατία

Μητσοτάκης: Με το βλέμμα στην 25η Ιουνίου – «Φουλάρει» με περιοδείες η Νέα Δημοκρατία

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Εκλογικός συναγερμός Νο2 ηχεί στο γαλάζιο στρατόπεδο – Σήμερα από τον Μητσοτάκη η πρεμιέρα στις περιοδείες – Ποιοι είναι οι «αντίπαλοι»

Το κουμπί του εκλογικού συναγερμού Νο2 πάτησε επισήμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γαλάζιο στρατόπεδο, δίνοντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του νέου προεκλογικού αγώνα. Σε μια κατά τ’ άλλα πανηγυρική μάζωξη κατά την οποία κυριάρχησαν οι αγκαλιές και τα χαμόγελα μαζί με νέα πονταρίσματα νίκης για τις 25 Ιουνίου, χθες στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς, ο αρχηγός έδωσε τις εντολές «μετριοπάθεια», «προγραμματικός λόγος», «σεμνότητα». Και, θέλοντας να μαζέψει πια το κλίμα ευφορίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, όρισε τους μεγάλους «αντιπάλους» της παράταξης.

Από τη μία είναι «ο εφησυχασμός, η ικανοποίηση της νίκης, η χαλάρωση» με τα λεγόμενα του Μητσοτάκη – και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κομματικό μηχανισμό που ενεργοποιείται παρακολουθώντας το ύφος και το περιεχόμενο της προεκλογικής δραστηριότητας του κάθε στελέχους.

Με βάση αυτά, οι υποψήφιοι και πρωτίστως οι λεγόμενοι «πρωτοκλασάτοι» που κέρδισαν τη μάχη του σταυρού στις 21 Μαΐου καλούνται (και) σε ειδικές αποστολές εκτός έδρας, δηλαδή σε επισκέψεις έξω από τα όρια της εκλογικής περιφέρειάς τους.

Τα «φύλλα πορείας» έχουν αρχίσει ήδη να φεύγουν. Υπάρχουν βουλευτές που «χρεώνονται» από τα κεντρικά επισκέψεις πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τους, παρότι η κεντρική οδηγία προς όλους είναι να ρίξουν το βάρος στις δικές τους περιφέρειες. Νεοεκλεγείς στον Βόρειο τομέα της Αθήνας θα ανηφορίσει σύντομα στην Κοζάνη, άλλος από τα νότια της Αθήνας ετοιμάζεται για Έβρο, κάποιος από την Α’ Αθήνας θα κατηφορίσει προς την Κρήτη κ.λπ.

Στοχευμένα Ειδικά οι λαϊκές γειτονιές, μαζί με τον Βορρά σχεδόν στο σύνολό του καθώς και τα θεωρούμενα «κάστρα» των άλλων, νομοί που άλλαξαν χέρια στις 21 Μαΐου, είναι στο στόχαστρο της ΝΔ. Εκεί η στρατηγική των γαλάζιων αφορά πρωτίστως τα «ανοίγματα».

Τα στοχευμένα μηνύματα δηλαδή τόσο προς τα δεξιότερα της ΝΔ, όπου η κινητικότητα και οι δυναμικές προβληματίζουν την κεντροδεξιά παράταξη με δεδομένο τον στόχο της αυτοδυναμίας όσο και προς το κεντρογενές ακροατήριο με αγωνία στους γαλάζιους κόλπους να «ακούσουν» εκ νέου οι ψηφοφόροι το διακύβευμα της κυβερνησιμότητας.

Αυτό που, κοινώς, ξορκίζει η ΝΔ είναι διαρροές ψήφων είτε με χαλαρότητα προς μικρά δεξιά κόμματα, είτε προς το ΠΑΣΟΚ (ή και στον ΣΥΡΙΖΑ) στο πλαίσιο της «μάχης» στην Κεντροαριστερά. Λένε πολλά από μόνες τους δύο πρόσφατες αποστροφές του Μητσοτάκη – εμμέσως προς την πασοκογενή και στη δεξιότερη από τη ΝΔ δεξαμενή.

«Υπάρχει μία μόνο πρόταση διακυβέρνησης στον τόπο, ψηφίζουμε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση» τονίζει, θέλοντας να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της μετεκλογικής συζήτησης. Και όποιοι «έχουν πραγματικές πατριωτικές ευαισθησίες», όπως έχει πει, «να δουν ποιοι είναι οι πατριώτες στην πράξη και ποιοι είναι οι πατριώτες της θεωρίας και να αναλογιστούν αν αξίζει πραγματικά να δώσουν την ψήφο τους σε κόμματα τα οποία μπορεί να μην έχουν δοκιμαστεί, κόμματα διαμαρτυρίας που ουσιαστικά δεν έχουν να εισφέρουν πολλά στη διακυβέρνηση ή αν θέλουν να συνταχθούν με ένα μεγάλο πατριωτικό προοδευτικό μέτωπο, το οποίο έχει αποδείξει στην πράξη πώς αντιλαμβάνεται τον υπεύθυνο πατριωτισμό»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments