Πολιτική

Τσαπανίδου για φορολόγηση: Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών

Τσαπανίδου για φορολόγηση: Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

«Το μέσο νοικοκυριό δεν μπορούσε να βγάλει τον μήνα, αλλά οι εταιρείες ενέργειας κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από 6 δισ», σχολιάζει η Πόπη Τσαπανίδου

Νέο βίντεο σχετικά με τη φορολόγηση στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου. Η Πόπη Τσαπανίδου εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε φορολόγηση των υπερκερδών μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ μιλά και για το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στη δήλωσή της: «Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη ελάχιστων εταιρειών και αποδυνάμωση νοικοκυριών μέσω υψηλού ΦΠΑ. Το 2022 οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από 6 δισεκατομμύρια. Το μέσο νοικοκυριό όμως δεν μπορούσε να βγάλει τον μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος.

Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ. Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. ΜητσοτάκηΟ ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιούνη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments