Nέα της αγοράς

Ηγέτες επιχειρήσεων αναζητούν εναλλακτικές λύσεις σε Ντόλαντ Τραμπ και Ρον ΝτεΣάντις

Ηγέτες επιχειρήσεων αναζητούν εναλλακτικές λύσεις σε Ντόλαντ Τραμπ και Ρον ΝτεΣάντις

Πηγή Φωτογραφίας: ot.gr

Μια κακή πρώιμη εμφάνιση του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις στην προσπάθειά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία ανοίγει ξανά την πόρτα για εναλλακτικές λύσεις στον Ντόναλντ Τραμπ.

Μια κακή πρώιμη εμφάνιση του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις στην προσπάθειά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία ανοίγει ξανά την πόρτα για εναλλακτικές λύσεις στον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ηγέτες επιχειρήσεων, ειδικότερα, θα ήθελαν έναν υποψήφιο που είναι παντρεμένος με συντηρητικές πολιτικές, αλλά χωρίς την πολιτιστική πολεμική ζέση που επέδειξε ο ΝτεΣάντιςτους τελευταίους μήνες ή τη θεατρικότητα και το απρόβλεπτο του Τραμπ.

Μεταξύ των ονομάτων που συζητούνται από στελέχη των Ρεπουμπλικάνων είναι οι κυβερνήτες Γκλεν Γιανγκίν της Βιρτζίνια και Μπράιαν Κεμπ της Τζόρτζια — και οι δύο έχουν παραβρεθεί σε πρόσφατες συναντήσεις για υψηλού επιπέδου δωρητές.

«Θα ήταν ευπρόσδεκτο να έχουμε κάποιον στην κούρσα που δεν προσπαθούσε να υπερθεματίσει την πολιτική MAGA (Make America Great Again) του Τραμπ σε οικονομικά ζητήματα, έναν υποψήφιο σε στυλ Ρέιγκαν που μπορεί να μιλήσει για πολιτικές ελεύθερης αγοράς και να επαινεί — όχι να δαιμονοποιεί — τις μεγάλες επιχειρήσεις», είπε ο Μπράιαν Ντάρλινγκ. , πρώην βοηθός του γερουσιαστή Ραντ Πολο και στέλεχος του συντηρητικού Heritage Foundation.

Ο Γιάνγκίν έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα «φέτος». Ερωτηθείς για τα σχέδιά του την Τετάρτη, απάντησε: «Είναι τόσο ταπεινωτικό να υπάρχει η προσδοκία ότι μπορεί να το κάνω αυτό. . . Αλλά θα συνεχίσω να επικεντρώνομαι στη Βιρτζίνια».

Ωστόσο, οι αυξανόμενες εκκλήσεις για τη στρατολόγησή του ωθεί τα Ρεπουμπλικανικά στελέχη να αναλύσουν τα λεγόμενα του. «Ο Γιάνγκιν συναντά επιχειρηματικούς τύπους που είναι ανοιχτοί στο μήνυμά του. . . βασικά ότι δεν είναι τρελός», είπε σύμβουλος κορυφαίου δωρητή της Νέας Υόρκης.

Μια πηγή κοντά στην πολιτική επιχείρηση του κυβερνήτη της Βιρτζίνια αναγνώρισε ότι οι δωρητές τον ενθάρρυναν «να κρατήσει ανοιχτές τις μελλοντικές του επιλογές».

Άλλοι φωνάζουν υπέρ του Κεμπ, ο οποίος νίκησε δύο φορές την προοδευτική Στέισι Έιμπραμς στην κούρσα για κυβερνήτη και στη συνέχεια αποδείχθηκε σθεναρός στην προσπάθεια του Τραμπ να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 στη Γεωργία. «Ο Μπράιαν Κεμπ είναι αγαπητός στους συντηρητικούς», είπε ο Ντάνιελ Φαράτσι, ένας Ρεπουμπλικανός στρατηγιστής που σύστησε τον ΝτεΣάντις σε συντηρητικές ομάδες στην Ουάσιγκτον όταν ήταν υποψήφιος για πρώτη φορά για το Κογκρέσο.

Δύο άλλοι δυνητικοί Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι που προσπελάζουν την επιχειρηματική κοινότητα είναι ο Κρις Σουνούνου, κυβερνήτης του Νιου Χαμσάιρ και ο Κρις Κρίστι, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ. Ο Σουνούνου, ειδικότερα, έχει επανειλημμένα επικρίνει τον ΝτεΣάντις για επίθεση στη Disney και σε άλλες εταιρείες για υποτιθέμενες πολιτικές «αφύπνισης» – μια πρακτική που έχει απορρίψει ως αντίθετη με τις παραδοσιακές αρχές του κόμματος.

«Νομίζω ότι το καλύτερο θεμέλιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι η περιορισμένη κυβέρνηση, ο τοπικός έλεγχος. Εκτιμώντας ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και η ελεύθερη αγορά είναι αυτά που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία», είπε ο Σουνούνου σε πρόσφατη συνέντευξη στο Fox News σε ένα συνέδριο στη γενέτειρα του ΝτεΣάντις στη Φλόριντα.

Ο Κρίστι, εν τω μεταξύ, ο οποίος αυτοχαρακτηρίστηκε ως σκληρός αλλά ρεαλιστής συντηρητικός σε μια αποτυχημένη προσπάθεια για την υποψηφιότητα του κόμματος το 2016, ενθαρρύνεται επίσης από δωρητές να εξετάσει το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας και αναμένεται να λάβει μια απόφαση μέσα σε λίγες εβδομάδες.

«Υπήρξε μια στιγμή και [ο ΝτεΣάντις] την έχασε, και αυτό οδήγησε τους ανθρώπους να αναζητήσουν μια τρίτη επιλογή», είπε ο Μάικ ΝτουΧάιμε, ένας Ρεπουμπλικανός σύμβουλος στο Νιου Τζέρσεϊ που είναι κοντά στον Κρίστι.

Ωστόσο, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι αναλυτές είναι πεπεισμένοι ότι η κούρσα είναι του Τραμπ για να την χάσει και ότι η αμφισβήτησή του εγκυμονεί σημαντικό κίνδυνο. Με αυτόν τον τρόπο, ένας υποψήφιος θα υπέγραφε για μήνες μαχών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν όχι μόνο σε ήττα αλλά και σε πολιτικό αφανισμό. Παραδόξως, όσο περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στον αγώνα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες του Τραμπ να επικρατήσει σε ένα διχασμένο πεδίο.

Άλλοι που έχουν μπει στον αγώνα δεν κατάφεραν να κερδίσουν έδαφος. Σύμφωνα με τον τελευταίο μέσο όρο δημοσκοπήσεων του Realclearpolitics.com, η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι υποστηρίζεται από το 4,6% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, ενώ ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας Άσα Χάτσινσον υποστηρίζεται από μόλις 0,8%. Ο Τιμ Σκοτ, ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα, συγκέντρωσε το 1,9% των ψηφοφόρων.

Η καμπάνια του ΝτεΣάντις ξεκίνησε δυσάρεστα την περασμένη εβδομάδα με ένα λανσάρισμα γεμάτο προβλήματα στο Twitter μαζί με τον Ίλον Μασκ. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα άρχισε να κάνει ελιγμούς στα τέλη του περασμένου έτους, όταν ο Τραμπ φάνηκε ευάλωτος και αρκετοί ειδήμονες υπέθεσαν ότι το λαϊκιστικό ξόρκι που είχε επιβάλει στο κόμμα είχε επιτέλους σπάσει.

Οι υποψήφιοι που ενέκρινε ο πρώην πρόεδρος στις ενδιάμεσες εκλογές δεν τα κατάφεραν σε κρίσιμες εκλογές στην Πενσυλβάνια, τη Γεωργία και την Αριζόνα. Η αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοχ του News Corp στράφηκε κατά του Τραμπ με βάναυσο τρόπο, χαρακτηρίζοντάς τον «χαμένο» στις σελίδες της New York Post ενώ έχρισε τον ΝτεΣάντις ως το μέλλον του κόμματος. Πολλαπλές ποινικές έρευνες φάνηκε επίσης να απειλούν τη βιωσιμότητα του Τραμπ ως υποψήφιου.

«Ακριβώς μετά την ενδιάμεσες εκλογές νομίζω ότι υπήρχε η ευκαιρία για κάποιον να αμφισβητήσει τον Τραμπ, αλλά κανείς δεν ανέλαβε εκτός από τον Ντε Σάντις», είπε ο Ντάρλινγκ.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα προκάλεσε από νωρίς ενθουσιασμό και έχτισε ένα τρομερό προεκλογικό πορτοφόλι. Εκτότε όμως παλεύει [να επιβιώσει]. Μια πρόκληση για τον ΝτεΣάντις είναι πώς να αντιμετωπίσει τον Τραμπ χωρίς να αποξενώσει τους θαυμαστές του πρώην προέδρου. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υστερεί του Τραμπ κατά περισσότερες από 30 ποσοστιαίες μονάδες – αν και είναι ακόμη νωρίς. Ο ΝτεΣάντις θα ελπίζει να ανακτήσει τη δυναμική αυτή την εβδομάδα με εμφανίσεις σε Άιοβα και Νιου Χαμσάιρ.

Για πολλούς ηγέτες επιχειρήσεων, η αμείλικτη εστίασή του σε κοινωνικά ζητήματα, όπως ο περιορισμός των αμβλώσεων και ο περιορισμός των σχολικών προγραμμάτων, ήταν παρέκκλιση. Υπάρχουν επίσης αμφιβολίες για τον απόμακρο τρόπο του.

Ο Τόμας Πέτερφι, ιδρυτής της Interactive Brokers, μετέφερε 1 εκατομμύριο δολάρια στην πολιτική δραστηριότητα του Γιανγκιν αφότου είπε πρόσφατα ότι σταματούσε τις δωρεές στον ΝτεΣάντις. Άλλοι μεγάλοι δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του Στίβεν Σβάτσμαν, διευθύνοντος συμβούλου της Blackstone, έχουν συναντηθεί με τον ΝτεΣάντις αλλά δεν έχουν ακόμη δεσμευτεί μαζί του.

Ενώ ο ΝτεΣάντις έχει σκοντάψει, τα έντονα δημοσκοπικά αποτελέσματα του Τραμπ είναι μια υπενθύμιση της ανθεκτικότητας του δεσμού του με τους υποστηρικτές του, ακόμη και όταν έχει πληγεί από νομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας δικαστικής απόφασης 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια πολιτική αγωγή στην οποία κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση. Επιδεικνύει επίσης το σθένος του εξεγερμένου που ορισμένοι σύμβουλοι πιστεύουν ότι του έλειπε στην αποτυχούσα εκστρατεία επανεκλογής του.

«Αυτό δεν είναι το Τραμπ 2020», είπε ο Φαράτσι. «Αυτό είναι Τραμπ 2016».

Αντίθετα, ο Φαράτσι ήταν επικριτικός για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες του ΝτεΣάντις με τη Disney σχετικά με την κριτική της στον λεγόμενο νόμο «Don’t Say Gay» [Μην πεις γκέι] που υπέγραψε πέρυσι, ο οποίος περιορίζει τη συζήτηση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό στα δημοτικά σχολεία.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, πίστευε ο Φαράτσι, θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει την πρόσφατη επιστροφή του Μπομπ Ίγκερ ως διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας μέσων ενημέρωσης ως ευκαιρία να κάνει ειρήνη. Αντίθετα, συνέχισε να διαφωνεί με τον μεγαλύτερο ιδιωτικό εργοδότη του κράτους.

«Δεν μπορεί να το αφήσει [να πέσει κάτω]», είπε.

Πηγή: financial times μέσω ot.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments