Πολιτική

Ρουσόπουλος: Απλή αναλογική σημαίνει ακυβέρνητες πολιτείες

Ρουσόπουλος: Απλή αναλογική σημαίνει ακυβέρνητες πολιτείες
Είναι πια προφανές ότι στην Κουμουνδούρου έχουν έναν ιδιότυπο τρόπο να ερμηνεύουν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Είναι πια προφανές ότι στην Κουμουνδούρου έχουν έναν ιδιότυπο τρόπο να ερμηνεύουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά το ότι ο κ. Γιώργος Τσίπρας δηλώνει πως πρόθεση του Σύριζα είναι να επαναφέρει την απλή αναλογική, αν η ριζοσπαστική αριστερά ξαναέρθει στην εξουσία.

«Θα την επαναφέρουμε (σ.σ. την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω», δήλωσε αυτολεξεί ο εξάδελφος του προέδρου του Σύριζα σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή και τα λόγια αυτά ακούστηκαν σαν επίδειξη αδιαφορίας απέναντι στην πολιτική κρίση του Ελληνικού λαού, ο οποίος στις 21 Μαΐου καταψήφισε με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο τους εκλογικούς πειραματισμούς του Σύριζα.

Συνέπεια αυτών των πειραματισμών είναι το γεγονός ότι η Χώρα πορεύεται με υπηρεσιακή κυβέρνηση παρά το ότι η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεντρώσει το 41% των ψήφων, με απόσταση είκοσι ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο Σύριζα.

Άλλωστε, ποτέ έως σήμερα, η Ελλάδα δεν είχε κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής λόγω της απλής αναλογικής, η οποία αποδεικνύεται ξένη προς την δική μας πολιτική κουλτούρα, αλλά και προς τις απαιτήσεις των καιρών που επιβάλλουν ταχύτητα στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων.

Κινούμενη σε εντελώς αντίθετη ρότα από τον Σύριζα, η Νέα Δημοκρατία αγωνιζόταν και αγωνίζεται για την πολιτική σταθερότητα και την αυτοδυναμία, συνεχίζοντας σταθερά στο δρόμο της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πηγαίνει τη Χώρα μας μόνο μπροστά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments