Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν τρέφω αυταπάτες για την Τουρκία

Μητσοτάκης: Δεν τρέφω αυταπάτες για την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την εκτίμησή του ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός και επεκτατισμός είναι μόνιμο και δομικό στοιχείο στην εξωτερική πολιτική της γείτονος χώρας επαναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την εκτίμησή του ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός και επεκτατισμός είναι μόνιμο και δομικό στοιχείο στην εξωτερική πολιτική της γείτονος χώρας επαναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Δεν έχω αυταπάτες. Έχω μιλήσει πολλές φορές για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και για το πώς αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ξέρω καλά ότι δεν αλλάζουν εύκολα οι πολιτικές των χωρών από τη μια μέρα στην άλλη», επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τον τουρκικό επεκτατισμό, ο οποίος πηγαίνει πέρα από πρόσωπα και αλλαγές προσώπων.

Ωστόσο, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης διευκρινίζει πως «θα μπορούσε να συνεχιστεί το καλό κλίμα το οποίο δημιουργήθηκε μετά τους σεισμούς και ελπίζω, πράγματι, να συνεχιστεί. Είναι σημαντικό ότι για αρκετούς μήνες είχαμε πάρα πολύ μειωμένη προκλητική δραστηριότητα στο Αιγαίο».

Αν επανεκλεγεί μάλιστα πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευτεί και πάλι ως Πρωθυπουργό, πρόθεσή μου είναι να συναντηθούμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου, στη Λιθουανία. Είμαστε πια γνωστοί, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές και πάντα πίστευα ότι πρέπει να συζητούμε ακόμη και όταν διαφωνούμε. Να συμφωνούμε τουλάχιστον και σε αυτά που διαφωνούμε. Αλλά και τότε να μπορούμε να αποφεύγουμε τα  πρόθυρα ενός θερμού επεισοδίου.

Έχουμε μία βασική διαφορά και αυτή είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Άλλα θέματα, στρατιωτικοποίησης – αποστρατιωτικοποίησης, πόσω μάλλον θέματα κυριαρχίας, είναι απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να συζητηθούν από την Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments