Πολιτική

Ρουσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ απλουστεύει και αποφεύγει την πραγματικότητα

Ρουσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ απλουστεύει και αποφεύγει την πραγματικότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για απλουστευτικά ερμηνευτικά σχήματα και για αποφυγή της πραγματικότητας κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος

Για απλουστευτικά ερμηνευτικά σχήματα και για αποφυγή της πραγματικότητας κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος σε άρθρο του στον ενημερωτικό ιστότοπο Liberal, με τον τίτλο «Ποιος δεν κατάλαβε τι ψήφισαν οι πολίτες;».

Στο άρθρο εξετάζεται κριτικά, αλλά πέρα από εύκολες κομματικές κορώνες και ηθικολογίες, η κεντρική θέση, που εκφέρεται από κορυφαία στελέχη του Σύριζα, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες δεν έχουν αποκτήσει ακόμη συνείδηση τού τι ψήφισαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Από την επομένη ήδη των εκλογών αναπτύχθηκε η ιδιότυπη θέση στον δημόσιο διάλογο», σημειώνει ο κ. Ρουσόπουλος «πως «οι πολίτες δεν συνειδητοποίησαν τι ακριβώς ψήφισαν» και πως η επιλογή της ΝΔ από μέρους τους είναι δήθεν «μια αρνητική εξέλιξη για την κοινωνία».

Πρόκειται για την έκφραση, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, μιας ιδιαίτερης απαξίωσης, της απαξίωσης της ελεύθερης δράσης των πολιτών σε συνθήκες ομαλού δημοκρατικού βίου.

«Πρώτη φορά τέτοια απαξίωση της ελευθερίας δράσης των πολιτών σε μια κοινωνία που συμπληρώνει σε λίγο μισό αιώνα διαρκούς Δημοκρατίας», σημειώνει ο κύριος Ρουσόπουλος, «θυμίζει την άποψη που είχε το σοβιετικό καθεστώς για τους πολίτες του, ότι δηλαδή αυτοί δεν ξέρουν και κομματική νομενκλατούρα μόνον μπορεί να τους καθοδηγεί».

Αυτή η στάση από την πλευρά των στελεχών του Σύριζα δεν είναι, ωστόσο, ακατανόητη.

«Τους κατανοώ», επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής, «Δύσκολο να χωνέψουν οι βαρέως ηττημένοι πως οι πολίτες έχοντας πλήρη γνώση των πραγματικών τους συμφερόντων επέλεξαν την ΝΔ, διότι είδαν εμπράκτως το κράτος να στέκεται δίπλα τους σε όλες τις κρίσεις που διήλθε η χώρα αυτά τα χρόνια. Διότι είδαν εμπράκτως ότι η μείωση των φόρων φέρνει νέες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερες προοπτικές στην οικονομία. Διότι το στρατηγικό άνοιγμα σε άλλες χώρες απεδείχθη ωφέλιμο για το μέλλον της δικής μας, καθώς η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν ξένοι πολιτικοί ηγέτες αλλά και οι διεθνείς αγορές είναι στοιχεία που θα επιθυμούσε κάθε πολίτης, ο οποίος δεν εγκλωβίζεται σε παρωχημένες ιδεολογικές αγκυλώσεις».

Συναφής είναι και η αντίληψη περί «καμμένης γης», που θέλησε να διακινήσει και να ενσπείρει ο Σύριζα στην κοινή γνώμη. Του είναι αδύνατο να αντιληφθεί και – κυρίως – να κατανοήσει ότι η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική της Νέας Δημοκρατία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβραβεύθηκε, παρά τα λάθη και τις αβλεψίες.

«Τους (σ.σ.: στα στελέχη του Σύριζα) είναι δύσκολο να κατανοήσουν ότι και σ΄ αυτό το θέμα ο πολίτης θέλει άλλη συμπεριφορά. Θέλει την αναγνώριση του λάθους και κυρίως η μεταμέλεια να είναι ειλικρινής. Και τότε σου δίνει κι άλλη ευκαιρία, συνυπολογίζοντας ασφαλώς και όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που βελτίωσαν αισθητά την καθημερινότητά του.

«(…)η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την υπευθυνότητα και την σταθερότητα αλλά «πληγώνεται» από τον άκρατο λαϊκισμό και την λεκτική ισοπέδωση.

Γι’ αυτό το λόγο», καταλήγει ο κ. Ρουσόπουλος, «εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα αλλά και πολιτική ευπρέπεια έχοντας μπροστά μας τη μεγάλη τελική εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου ,για να χτίσουμε όλες και όλοι μαζί την Ελλάδα που ονειρευόμαστε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments