Πολιτική

Ρουσόπουλος: Ισχυρό προβάδισμα στην πρώτη κάλπη, αυτοδυναμία στην δεύτερη

Ρουσόπουλος: Ισχυρό προβάδισμα στην πρώτη κάλπη, αυτοδυναμία στην δεύτερη

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Συνέντευξη παραχώρησε στο Pagenews και στην δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε σε κρίσιμα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Συνέντευξη παραχώρησε στο Pagenews και στην δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε σε κρίσιμα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Ιδιαίτερα, ο κύριος Θόδωρος Ρουσόπουλος ρωτήθηκε και πήρε θέση για το λεγόμενο «κόμμα Κασιδιάρη», το πόρισμα για την τραγωδία των Τεμπών και τις ερχόμενες εκλογές.

«Απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη ο Σύριζα έπρεπε να είναι μαζί μας»

Πιο ειδικά, αναφορικά με την νομοθετική ρύθμιση και τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε εισαγωγικά ότι, από την αρχή των κοινοβουλευτικών συζητήσεων για το εν λόγω κόμμα, υπήρξαν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Η πρώτη ήταν αυτή της Νέας Δημοκρατίας και είχε ως αφετηρία το άρθρο 29 του Συντάγματος, που προβλέπει την λειτουργία πολιτικών κομμάτων που δεν υπονομεύουν την δημοκρατία. Η άλλη προσέγγιση ήταν αυτή του Σύριζα, ο οποίος είχε μιλήσει για τρομοκρατικές οργανώσεις, χρησιμοποιώντας μια περισσότερο «ιδεολογική» γλώσσα.  Η ΝΔ επέλεξε να περιοριστεί στο θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, γιατί, αλλιώς, θα υπήρχε ο κίνδυνος ο Άρειος Πάγος να μην έδινε δίκαιο στην κυβέρνηση.

«Καταθέσαμε την άποψή μας για το κόμμα Κασιδιάρη», είπε ο κ. Ρουσόπουλος, που πρόσθεσε: «Η άποψή μας ήταν αρνητική. Είναι ένα κόμμα που έχει δικαστικά καταδικασμένους τους ηγετικούς πυρήνες του και αυτή η προσέγγιση δικαιώθηκε στον Άρειο Πάγο».

Ασκώντας κριτική στην στάση του Σύριζα, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι ο Σύριζα θα έπρεπε να έχει στηρίξει τη στάση αυτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά δεν το έκανε, «προφασιζόμενος προφάσεις». «Απέναντι σε αυτό το ζήτημα θα έπρεπε να είμαστε ωστόσο όλοι μαζί», δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Η ΝΔ δεν δίστασε μάλιστα να επανέλθει στο περιεχόμενο της ρύθμισης και να επιφέρει δύο τροποποιήσεις. Η πρώτη τροποποίηση αφορούσε την περίπτωση του «αχυράνθρωπου» στην ηγεσία της οργάνωσης, δηλαδή να μην εμφανίζεται  ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος αλλά κάποιος «αντ’ αυτού», και η δεύτερη τροποποίηση ήταν η διεύρυνση του δικαστικού σώματος που θα κρίνει για την νομιμότητα.

Επίσης, η ΝΔ δεν θέλησε να «ψαρέψει σε θολά νερά», όπως λέγεται από την αντιπολίτευση. Αυτό αποδεικνύεται από την αντισυστημική ψήφο, την οποία διεκδικεί το κόμμα Κασιδιάρη. Αν λοιπόν το κόμμα αυτό μείνει εκτός Βουλής, η ΝΔ δεν είναι κομματική υποδοχή των ψηφοφόρων του, γιατί η ψήφος τους είναι αντισυστημική, στρέφεται εναντίον του πολιτικού συστήματος. Ο κ. Δημήτρης Μαύρος, σύμβουλος και αναλυτής της MRB, υποστήριξε πρόσφατα ότι οι ψήφοι αυτές δεν θα  κινούνταν προς την ΝΔ, αλλά μάλλον προς τον Σύριζα, γιατί η ΝΔ δεν είναι αντισυστημικό κόμμα.

Πόρισμα για την τραγωδία των Τεμπών: «Δεν αλλάζουμε θέσεις κατά το δοκούν»

Σχετικά με το πόρισμα για την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι, όταν η κυβέρνηση προχώρησε στην δημιουργία επιτροπής για τα Τέμπη, ο Σύριζα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφτιαξε μια επιτροπή «στα μέτρα της». Ότι, όταν το πόρισμα καταλογίζει ευθύνες στην ΝΔ και στον Σύριζα, η αντιπολίτευση κάνει «επιλεκτική ανάγνωση» του πορίσματος ως προς τις ευθύνες και κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση. Στην Νέα Δημοκρατία πάντως, «περιμένουμε και το πόρισμα της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός. «Έχουμε σταθερές θέσεις, δεν αλλάζουμε στάση ανάλογα με το εκάστοτε συμφέρον μας». Τα πορίσματα θα δώσουν, στο σύνολό τους, την εικόνα της τραγωδίας και των αιτίων της.

«Ισχυρό προβάδισμα στην πρώτη κάλπη, αυτοδυναμία στην δεύτερη»

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος απάντησε πως η Νέα Δημοκρατία έχει πάντοτε ξεκάθαρες θέσεις σε όλα τα θέματα. Για την ΝΔ, ο τόπος χρειάζεται αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Παρά ταύτα, η συνεργασία δεν είναι θέμα taboo για το κυβερνών κόμμα, αφού, όποτε χρειάστηκε, συνεργάστηκε με άλλες κομματικές δυνάμεις. Πιο πρόσφατη είναι η διετής κυβερνητική συνεργασία μεταξύ των δύο κυρίων αντιπάλων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατά την διετία 2012 – 2014, αν και υποστηρίζεται σταθερά ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται πολύ πιο γρήγορα από μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Επίσης, τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, «εάν είχαμε κοινή λογική απέναντί μας, θα ήταν πιο εύκολο να συνεργαστούμε» και ανέφερε το παράδειγμα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπου διαπιστώνεται έλλειψη συναντίληψης.  Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Σύριζα τάχθηκε κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16, καίτοι ο ίδιος καθηγητής σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Αμερικής. Τέτοιου είδους λογικές δεν θα βοηθήσουν τον τόπο, θα τον σύρουν προς τα πίσω.

Τέλος, ο κ. Ρουσόπουλος εκτίμησε ότι στην πρώτη κάλπη θα υπάρξει ένα ισχυρό προβάδισμα για την Νέα Δημοκρατία. Αυτό το προβάδισμα θα αποτελέσει τη βάση για την αυτοδυναμία της δεύτερης κάλπης. Η απλή αναλογική φέρνει διαρκείς εναλλαγές κυβερνήσεων, όπως συνέβαινε για παράδειγμα στην γειτονική Ιταλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments