Nέα της αγοράς

Microsoft: Αναβαθμίζεται ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος με θέση στο Λονδίνο

Microsoft: Αναβαθμίζεται ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος με θέση στο Λονδίνο

Πηγή Φωτογραφίας: newmoney.gr

Αναλαμβάνει επικεφαλής της Microsoft στον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο – Τι θα γίνει στην ελληνική θυγατρική

Οι πρόσφατες ανακατατάξεις στον Όμιλο της Microsoft ακουμπούν πλέον και την «κεφαλή» της ελληνικής θυγατρικής.

Σε μία κίνηση που θεωρείται αναβάθμιση ο κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος αναμένεται ως το τέλος του καλοκαιριού να έχει μετακινηθεί στο Λονδίνο προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο (General Manager, Financial Services, UK).

Μία θέση με σημαντικό αποτύπωμα με δεδομένο ότι μεταξύ άλλων στην ευθύνη του θα είναι το Σίτι του Λονδίνου σε μία εποχή μάλιστα που πλέον και τα χρηματιστήρια και οι συναλλαγές περνούν στο «υπολογιστικό νέφος» (cloud).

Σε ό,τι αφορά τη θέση του στην ελληνική θυγατρική, που επίσης θεωρείται σημαντική λόγω της μεγάλης επένδυσης για τη δημιουργία του συμπλέγματος data centers, αυτή αναμένεται να καλυφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνει εσωτερική μετακίνηση υφιστάμενου στελέχους.

Παρ’ όλα αυτά τόσο ο κ. Μιχαλόπουλος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του cluster ΝΑ Ευρώπης θα είναι στη διάθεση της θυγατρικής έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως η μετάβαση.

Πηγές απ’ τη Microsoft επίσης έλεγαν στο newmoney πως η μετακίνηση του κ. Μιχαλόπουλου,δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την επένδυση των data centers. Υπενθυμίζεται πως για την τελευταία έχει κατατεθεί ήδη σχέδιο ΠΔ στο ΣτΕ και η γραφειοκρατική διαδικασία φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία.

Πριν από λίγο ο κ. Μιχαλόπουλος έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό για την μετακίνηση του αναφέροντας τα εξής:

«Τα νέα ξεκινήματα είναι η καλύτερη στιγμή για να σκεφτούμε από πού έχουμε έρθει και πού κινούμαστε. Σύμφωνα με το ποίημα της Ιθάκης του Καβάφη, η εστίαση μπορεί να είναι στον προορισμό, ωστόσο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα απολαύσουμε το ταξίδι!

Και τι ταξίδι έκανε η Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας τα τελευταία χρόνια: Λίγο μετά την ανάθεσή αυτού του ρόλου σε μένα πριν από τέσσερα χρόνια, ξέσπασε μια πανδημία, αλλά η τεχνολογία μας ήταν εκεί για να υποστηρίξει τις ζωές των ανθρώπων, να μας κρατήσει όλους. Μέσα σε όλη την αβεβαιότητα, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην χάσουμε ούτε ένα βήμα. Από την εξασφάλιση δημιουργίας ενός data center υπερκλίμακας στην Ελλάδα, του πρώτου για τη χώρα και ενός επιταχυντή για την οικονομία της· στην πρωτοβουλία μας skilling for employability μέσω του #GRforGrowth που μετρά ήδη πάνω από 40.000 εκπαιδεύσεις για την ψηφιακή αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας για την επίτευξη ισχυρής επιχειρηματικής ανάπτυξης με μια τόσο αφοσιωμένη και ταλαντούχα ομάδα – δύο φορές στους 3 κορυφαίους και πρωταθλητής επιδόσεων ως υποτομέας από το 2020! Είμαι ευγνώμων πάνω από όλα για όλους στην πορεία, τους ηγέτες μου, τους συνομηλίκους μου, τον LT μου, την πλήρη ομάδα! Σας ευχαριστώ που με εμπιστεύεστε και που εργάζεστε με πάθος κάθε μέρα για να προσθέτετε αξία σε αυτό που κάνουμε.

Η δέσμευση της Microsoft σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, έχοντας αναγνωρίσει από νωρίς τη δυναμική τους, ήταν εκπληκτική και θα συνεχιστεί έντονα. Είχα την τύχη να είμαι μέρος του, θα είμαι έτοιμος να προχωρήσω μπροστά και ανυπομονώ να καλωσορίσω σύντομα τον επόμενο ηγέτη που θα συνεργαστεί με την ομάδα για να ξεκινήσει το πρώτο datacenter σε αυτή την περιοχή μεταξύ όλων των άλλων προτεραιοτήτων.

Τώρα, ήρθε η ώρα για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού που με πάει πίσω στο Λονδίνο (Microsoft UK είμαι καθ’ οδόν 😉) μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες! Αυτή τη φορά ως Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών για έναν από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς κόμβους στον κόσμο, σε μια εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, σκεφτόμαστε και αναπτύσσουμε. Ανυπομονώ να συνεργαστώ δίπλα-δίπλα με την πολύ ταλαντούχα ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας και να συνεχίσω να δημιουργώ αντίκτυπο.

Σε νέα ξεκινήματα!»

Πηγή: newsmoney.gr//Στέλιος Μορφίδης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments