Πολιτική

Μητσοτάκης: Με το βλέμμα στο Κέντρο

Μητσοτάκης: Με το βλέμμα στο Κέντρο

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Με προφανή στόχο να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία του στο κεντρώο – μετριοπαθές κοινό, ήτοι να αποσπάσει και πάλι τη μερίδα του λέοντος στους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους στον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Με προφανή στόχο να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία του στο κεντρώο – μετριοπαθές κοινό, ήτοι να αποσπάσει και πάλι τη μερίδα του λέοντος στους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους στον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παραλείπει να ταυτίζει, ευκαιρίας δοθείσης, το ΠΑΣΟΚ και τον Σύριζα, με αφορμή την φορολογική πολιτική, αυτήν τη φορά.

Η ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο θα εξακολουθούν να δημιουργούνται νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και όπου το διαθέσιμο εισόδημα για όλους θα συνεχίσει να αυξάνει.

«Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη δημόσια συζήτηση τις τελευταίες ημέρες και φαίνεται ότι η αντιπολίτευση εξαντλεί τον πολιτικό της λόγο, διαγωνιζόμενη στο ποιος θα επιβάλει τους περισσότερους φόρους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άκης Σκέρτσος συνέχισε και χθες να ζητεί από τον Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ να αποκαλύψουν ποια μέτρα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και εις βάρος ποιων θα λάβουν επιμένοντας στη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης κλιμάκωσε και χθες την «πολεμική» του κατά του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να το κατονομάζει.

«Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας, κοιτάμε ψηλά, αλλά τα πόδια μας είναι στο έδαφος. Δεν είμαστε ούτε αλαζόνες, ούτε υπερόπτες.  Αφήνουμε αυτές τις συμπεριφορές για κάποιους άλλους, οι οποίοι πάσχουν από το «σύνδρομο του μικρομεγαλισμού», επειδή κατάφεραν και πήραν με το ζόρι ένα διψήφιο ποσοστό. Νομίζουν ότι πέτυχαν και κανέναν μεγάλο θρίαμβο».

Δεν δίστασε μάλιστα να επιτεθεί και εναντίον του Σύριζα, επιμένοντας ότι στις 21 Μαΐου «ηττήθηκε η “μαύρη” Ελλάδα και νίκησε η “φωτεινή”, ηττήθηκε ο λαικισμός και η διχασμός και νίκησε η ενότητα».

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνεται προς Βορρά σε μια σημαντική «αποστολή», καθώς περιοδεύσει σε Θάσο, Καβάλα και Δράμα. Το προσεχές Σάββατο, περιοδεύει  σε Κιλκίς και Πιερία, ενώ στις 21 Ιουνίου θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του.

Πρόκειται για τρεις νομούς, όπου το άθροισμα κομμάτων, όπως η Ελληνική Λύση και η Νίκη, έχουν στερήσει ζωτικό πολιτικό χώρο από τη Νέα Δημοκρατία.

Στην Πειραιώς θεωρούν πως μπορούν να περιορίσουν τις απώλειες στα δεξιά τους και να αυξήσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τα γενικό ποσοστό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments