Αθλητισμός

Ο… βιονικός Τόμας Γουόκαπ

Ο… βιονικός Τόμας Γουόκαπ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο... βιονικός Τόμας Γουόκαπ έχει απουσιάσει μόλις από τρεις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια

Τον Τόμας Γουόκαπ τον αποκαλούν συχνά… ρόμποκοπ για τις αγωνιστικές του αρετές και τα όσα έχει παρουσιάσει στον Ολυμπιακό. Ο χαρακτηρισμός του, όμως, μόνο τυχαίος δεν είναι. Ο πολιτογραφημένος Έλληνας πλέον, που πρόσφατα δήλωνε πως ανυπομονεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, φαίνεται ότι δε σκέφτεται καν την ξεκούραση.

Σκοπεύει δηλαδή στο προσεχές Mundobasket αν και εφόσον βρεθεί στην τελική 12άδα να προσθέσει ακόμα περισσότερα στα πόδια του. Ο Γουόκαπ δεν έχει σβήσει τις μηχανές καθόλου από την περσινή περίοδο και φέτος θέλει να γίνει… νέος Ντόρσεϊ σε αριθμούς.

Τι σημαίνει αυτό; Τη σεζόν 2021-22 ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι στη σεζόν, τόσο σε Ελλάδα (Basket League, Κύπελλο) όσο και στη EuroLeague. Τότε ο Γουόκαπ τον ακολούθησε κατά πόδας, αγωνιζόμενος σε 72 παιχνίδια από τα 75 που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι».

Για τον Τεξανό οι τρεις αναμετρήσεις που χάθηκαν ήταν αυτές κόντρα στον Ιωνικό (Κύπελλο, κορονοϊός), την Εφές (EuroLeague, μυικός σπασμός) και Λαύριο (Basket League) για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Το κοντέρ έγραψε 72/75, αριθμό που ο Γουόκαπ έχει ήδη ξεπεράσει, μετρώντας το απόλυτο.

Συγκεκριμένα ο «Mr. 0» του Ολυμπιακού έχει πατήσει παρκέ και στα 74 παιχνίδια της σεζόν. Δεν έχει προλάβει να απουσιάσει από κανένα, παρότι υπάρχει και ο κανονισμός των 6+1 ξένων που θα μπορούσε να φέρει ενδεχομένως rotation. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν τον άφησε ούτε μία φορά εκτός 12άδας, πιστεύοντας πάντοτε στη χρησιμότητά του ακόμα και στα παιχνίδια χαμηλότερης δυναμικότητας της Basket League.

Αν δε χάσει καμία από τις υπολειπόμενες αναμετρήσεις των τελικών, θα ολοκληρώσει τη σεζόν με το απόλυτο 100% των συμμετοχών. Το εύρος φυσικά που μπορεί να παίξει είναι από 76, αν ο Ολυμπιακός κλείσει τη σειρά με 3-0 έως 78 εφόσον η σειρά πάει ως τα πέντε παιχνίδια.

Οι συμμετοχές του Γουόκαπ ανά σεζόν και διοργάνωση

2022-23 – 74/74

EuroLeague 41/41 34 κανονική περίοδος 5 Play-offs 2 Final Four Basket League 28/28 22 κανονική περίοδος 6 Play-offs* *Η σειρά του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο 1-0 Κύπελλο 3/3 Super Cup 2/2

2021-22 – 72/75

EuroLeague 37/38 30 κανονική περίοδoς 5 Play-offs 2 Final Four Basket League 31/32 23 κανονική περίοδος 8 Play-offs Κύπελλο 4/5

Πηγή: gazzetta.gr//Δημήτρης Οικονόμου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments