Διεθνή

«Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την αντεπίθεσή της»

«Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την αντεπίθεσή της»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την αντεπίθεσή της για να ανακτήσει τα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη, δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας.

Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την αντεπίθεσή της για να ανακτήσει τα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη, δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η ουκρανική αντεπίθεση είχε ήδη ξεκινήσει, κάτι που αρνήθηκε ο Ολέξι Ντανίλοφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

«Όλα αυτά είναι λάθος. Το πότε θα ξεκινήσουν όλα θα αποφασιστεί από τον στρατό μας», δήλωσε ο Ολέξι Ντανίλοφ σε συνέντευξή του. «Όταν ξεκινήσουμε την αντεπίθεση, θα το ξέρουν όλοι, θα το δουν όλοι».

Ρώσοι αξιωματούχοι μπέρδεψαν τις ουκρανικές προόδους σε ορισμένες περιοχές της πρώτης γραμμής με την έναρξη μιας μεγαλύτερης επιχείρησης, ισχυρίστηκε.

Η Ουκρανία πιστεύεται ότι έχει προχωρήσει 200 ​​έως 1.100 μέτρα σε ορισμένες περιοχές γύρω από την κατεστραμμένη ανατολική πόλη Μπαχμούτ τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ.

Το Κίεβο ελπίζει ότι η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση θα σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής στον πόλεμο και επιθυμεί να ανακαταλάβει ολόκληρα τμήματα εδάφους που έχει καταλάβει η Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Ολέξι Ντανίλοφ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από την καταστροφή του φράγματος Κακχόβα στις όχθες του Δνείπερου στη νότια περιοχή της Χερσώνας την Τρίτη, καθώς η περιοχή ήταν κατεχόμενη από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

Το Κρεμλίνο διασφαλίζει από την πλευρά του ότι η Ουκρανία κατέστρεψε το φράγμα Νόβα Κακχόβα για να αποσπάσει την προσοχή από την αποτυχία της αντεπίθεσής της.

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τώρα πίεση να συμφωνήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες, είπε ο Ολέξι Ντανίλοφ, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Ουκρανίας ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις έως ότου οι ρωσικές δυνάμεις εγκαταλείψουν το ουκρανικό έδαφος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments