Διεθνή

Ο δεύτερος πιο ζεστός Μάιος στη Γη

Ο δεύτερος πιο ζεστός Μάιος στη Γη

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Μάιος ήταν ο δεύτερος πιο καυτός που έχει καταγραφεί, αναφέρει η ευρωπαική υπηρεσία Copernicus

Σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Μάιος ήταν ο δεύτερος πιο καυτός που έχει καταγραφεί, αναφέρει η ευρωπαική υπηρεσία Copernicus. Ο Μάιος του 2023 ήταν μόλις 0,07°C ψυχρότερος από τον Μάιο του 2020, ο θερμότερος που έχει καταγραφεί.

Ενώ οι θερμοκρασίες ήταν κοντά στο κανονικό για την εποχή στην Ευρώπη, ο Καναδάς  και οι βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν έναν εξαιρετικά ζεστό μήνα Μάιο. Στον κόλπο Hudson, στον Καναδά, ο υδράργυρος έχει μερικές φορές ξεπεράσει τους εποχιακούς μέσους όρους κατά 10°C.

Δεν γλιτώνει ούτε η αφρικανική ήπειρος.  . Αρκετές χώρες – το Νότιο Σουδάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Μποτσουάνα, η Ζάμπια και η Ζιμπάμπουε – παρουσίασαν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για τον Μάιο, αναφέρει το Copernicus. Τα ρεκόρ καταρρίφθηκαν επίσης σε πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, μερικές από τις οποίες αντιμετώπισαν την πιο καυτή ημέρα τους στην ιστορία.

Επίσης, αυτή είναι μια από τις αναρίθμητες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής: η θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών θερμαίνεται. Μόλις είχε τον πιο ζεστό μήνα Μάιο που έχει καταγραφεί ποτέ, προωθεί η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus. Ήδη τον Απρίλιο, η θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών ήταν η πιο καυτή που έχει καταγραφεί αυτή την εποχή του χρόνου.

Οι θερμοκρασίες της επιφάνειας των ωκεανών είναι ήδη σε υψηλά ρεκόρ και τα δεδομένα δείχνουν ότι η μέση θερμοκρασία για όλες τις θάλασσες χωρίς πάγο τον Μάιο του 2023 ήταν υψηλότερη από κάθε άλλο μήνα Μάιο. Η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας των ωκεανών τον Μάιο του 2023 ήταν περίπου 19,7°C, 0,26°C πάνω από τον μέσο όρο 1991-2020.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments