Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Το 1-1 έγινε γιατί έπρεπε να συμβούν πράματα και θάματα

Ολυμπιακός: Το 1-1 έγινε γιατί έπρεπε να συμβούν πράματα και θάματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Έπρεπε να συμβούν πράματα και θάματα για να σπάσει το ιστορικό σερί του Ολυμπιακού. Όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, οι πιθανότητες για το 15-0 δεν ήταν πολλές.

Έπρεπε να συμβούν πράματα και θάματα για να σπάσει το ιστορικό σερί του Ολυμπιακού. Όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, οι πιθανότητες για το 15-0 δεν ήταν πολλές.

Έχουμε και λέμε. Ο Ολυμπιακός πήγε στην έδρα του Παναθηναϊκού χωρίς τον Σλούκα. Μπορεί να συμβεί. Δεν είναι σπάνιο. Μπορεί να λείψει ένας κομβικός παίκτης, λόγω προβλήματος.

Στην πορεία τραυματίστηκε και ο Βεζένκοφ και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Χάθηκε και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και πάλι καλά που το πρόβλημα του MVP της Ευρωλίγκας δεν είναι τόσο σοβαρό. Άντε να πω ότι και αυτό μπορεί να συμβεί. Δυστυχώς, μπορεί να τραυματιστεί ένας παίκτης κατά την διάρκεια του αγώνα.

Πριν τον τραυματισμό του Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός έχασε και τον Γουόκαπ. Τον πιο κομβικό του παίκτη στο συγκεκριμένο ματς, αφού θα έπαιζε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, λόγω της απουσίας του Σλούκα. Θα έπαιζε…

Ξεκίνησε εντυπωσιακά και στο πρώτο ημίχρονο είχε πετύχει 14 πόντους. Και αν δεν έβαζε ένα τρίποντο ο εκπληκτικός Παπανικολάου θα ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς, έστω και αν έπαιξε μόλις 18 λεπτά. Γιατί συνέβη αυτό;

Πολύ απλά με ένα ιστορικό σφύριγμα. Ο Γουόκαπ λοιπόν αποβλήθηκε από το ματς, όχι γιατί συμπλήρωσε πέντε φάουλ. Αλλά επειδή τιμωρήθηκε για φλόπινγκ και αφού προηγουμένως του είχαν καταλογίσει αντιαθλητικό φάουλ Οπότε σύμφωνα με τον κανονισμό, ο παίκτης αποβάλλεται.

Ήταν όμως τα σφυρίγματα των διαιτητών σωστά; Διαφωνώ και για το αντιαθλητικό στο 17-13 (η πρώτη παράβαση), μιας και η κίνηση του χεριού του Γουόκαπ είναι να προστατέψει τη μπάλα. Φλόπινγκ (η δεύτερη… παράβαση) όμως δεν υπήρχε ποτέ. Ο Παπαγιάννης σπρώχνει τον Γουόκαπ και αυτός βρέθηκε στο έδαφος.

Ούτε χέρια άνοιξε λες και τον χτύπησε ρεύμα, ούτε βουτιά σε πισίνα, ούτε έπιασε κάποιο μέρος του σώματός του, λες και δεν θα μπορούσε να συνεχίσει το ματς.

Αυτό λοιπόν, δεν μπορεί να συμβεί. Βγήκε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας (στο συγκεκριμένο παιχνίδι) άνευ λόγου και αιτίας και ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παίξει το δεύτερο ημίχρονο χωρίς οργανωτή, μιας και ο Λούντζης στο συγκεκριμένο ματς δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει.

Και οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν μισό ματς, αλλάζοντας ολόκληρο το επιθετικό τους πλάνο. Και γινόταν πλέι μέικερ ο Παπανικολάου, ο ΜακΚίσικ, ο Λαρεντζάκης, ο Πίτερς…

Παρά όλα αυτά τα απίστευτα, ο Ολυμπιακός διεκδίκησε τη νίκη. Και αυτό συνέβη γιατί είναι καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα. Έφτασε το παιχνίδι στο σουτ. Ο Πονίτκα το έβαλε, ο ΜακΚίσικ το έχασε (αν και νομίζω ότι στην τελευταία επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να λειτουργήσουν καλύτερα, γιατί δεν κυκλοφόρησαν καθόλου την μπάλα) και έτσι έγινε το 1-1.

Πάμε στην επόμενη μέρα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να πατήσουν και πάλι γκάζι και να πάρουν το πρωτάθλημα. Να σταματήσουν να κάνουν λάθη. Στο τελευταίο ματς είχε εννέα λάθη στο πρώτο ημίχρονο και ήταν μπροστά στο σκορ. Εννέα λάθη δεν είναι μικρός αριθμός.

Και φυσικά αν την Κυριακή ξεφύγουν στο σκορ, να μην θεωρήσουν ότι τελείωσε το ματς. Όπως συνέβη στον πρώτο τελικό, όπου αντί να κερδίσουν εύκολα, έμπλεξαν σε μεγάλες περιπέτειες.

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, είναι ποιοτικότερος και πρέπει να είναι σοβαρός από το πρώτο, έως το τελευταίο λεπτό…

Πηγή: top10.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments