Ελλάδα

Ομαδικός βιασμός 15χρονου στο Ίλιον – Με ένταση ξεκίνησε η δίκη

Ομαδικός βιασμός 15χρονου στο Ίλιον – Με ένταση ξεκίνησε η δίκη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Η ακατάλληλη αίθουσα στην οποία είχε προγραμματιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των συνηγόρων υπεράσπισης.

Οι χρονίζουσες ελλείψεις υποδομών στα δικαστήρια, που αποτελούν και έναν από τους παράγοντες βραδύτητας στην απονομή δικαιοσύνης καθώς η Πολιτεία αν και γνωρίζει το πρόβλημα δεν έχει φροντίσει για την επίλυση του λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα σήμερα τη δίκη για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού 15χρονου στο Ίλιον από επίσης ανήλικους δράστες που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη.

Η ακατάλληλη αίθουσα στην οποία είχε προγραμματιστεί η εκδίκαση της πολυπρόσωπης υπόθεσης προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι ζήτησαν να μεταφερθεί η δίκη σε άλλο χώρο.

Το αίτημα τους αρχικά απορρίφθηκε. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αποχώρηση των συνηγόρων υπεράσπισης που ζητούσαν το αυτονόητο ,δηλαδή τις αναγκαίες συνθήκες για την άσκηση των καθηκόντων τους. Τελικά, μετά από περίπου δύο ώρες ταλαιπωρίας, κατέστη δυνατόν και βρέθηκε μεγαλύτερη αίθουσα στο κτίριο του Πρωτοδικείου στην οδό Δέλγερη, με αποτέλεσμα να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών. Στις επόμενες συνεδριάσεις η δίκη θα συνεχιστεί σε αίθουσες του Εφετείου της Αθήνας.

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 12 ανήλικοι κατηγορούμενοι, οκτώ αγόρια και τέσσερα κορίτσια οι οποίοι δικάζονται για τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού ανηλίκου, της συμμετοχής σε συμμορία και της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού.

Πρώτοι μάρτυρες στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν οι γονείς του 15χρονου αγοριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έξι μήνες της προσωρινής κράτησης των έξι ανηλίκων κατηγορουμένων που βρίσκονται στις φυλακές, συμπληρώνεται στις 21 Ιουνίου.

Πηγή: Μίνα Μουστάκα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments