Αθλητισμός

Ολυμπιακός Κ17 – ΠΑΟΚ Κ17 5-4: Πρωταθλητές οι ερυθρόλευκοι

Ολυμπιακός Κ17 – ΠΑΟΚ Κ17 5-4: Πρωταθλητές οι ερυθρόλευκοι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Έπειτα από ένα ΜΥΘΙΚΟ ματς το οποίο κρίθηκε στη παράταση ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-4 του ΠΑΟΚ και κατέκτησε τον φετινό τίτλο στο πρωτάθλημα της Superleague Κ-17

Τρομερός ρυθμός, γκολάρες, μεγάλες συγκινήσεις και ένας τελικός που έσπασε καρδιές. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μας χάρισαν ένα συγκλονιστικό ματς, το οποίο κρίθηκε στην ημίωρη παράταση και βρήκε θριαμβευτές τα «χρυσά» μωρά του Δημήτρη Μαυρογενίδη με σκορ 5-4, βάφοντας έτσι ερυθρόλευκη την κούπα του πρωταθλήματος της Superleague K-17.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους Πειραιώτες οι Λίγδας και Κωστούλας οι οποίοι αμφότεροι είχαν από δύο γκολ.

Το σύνολο του Μαυρογενίδη ήταν αυτό που ξεκίνησε πιο δυναμικά την αναμέτρηση, απειλώντας σε 2-3 περιπτώσεις την εστία του Κατσαρού. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοση του έχοντας και αυτό με την σειρά του τις δικές του στιγμές για γκολ.

Κάτι το οποίο τελικά κατάφερε να πετύχει στο φινάλε του πρώτου μέρους (45+2). Ο Κεσίδης έκανε το σουτ η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Κουρακλή και όταν την έδιωξε ξανά, οι διαιτητές έδειξαν πως είχε περάσει τη γραμμή σε μια φάση η οποία ξεσήκωσε δικαίως τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκε και δεύτερο γκολ στο 52′ της αναμέτρησης μετά από κόρνερ από τα δεξιά και κεφαλιά του Καλαϊτζίδη στο δεξί γαμά. Τρία λεπτά μετά ο Ολυμπιακός είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Πενυμονίδη και τελικά μείωσε στο σκορ στο 61’ με τον Κωστούλα να γράφει το 2-1.

Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την πίεση τους στη συνέχεια και έφτασαν στην ισοφάριση στη φάση του 81′. Σκόρερ ο Λίγδας, ο οποίος με τρομερή εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσα. Το 2-2 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές του στο έξτρα 30λεπτο.

Το ξεκίνημα της παράτασης βρήκε τον Ολυμπιακό να σκοράρει εκ νέου, με τον Λίγδα να ολοκληρώνει την ανατροπή (3-2). Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι… τρελός με τις δύο ομάδες να δημιουργούν συνεχώς ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 103′ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 χάρη στην κεφαλιά του Τσομπάνη.

Όπως και στο πρώτο μέρος της παράτασης έτσι και στο δεύτερο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με γκολ, με τον Κωστούλα να κάνει με τρομερό σουτ το 4-3. Τέσσερα λεπτά αργότερα δε, η ομάδα του Μαυρογενίδη βρήκε για πέμπτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα με διαγώνιο σουτ του Λιατσικούρα!

Ωστόσο το ματς έκρυβε ακόμη ένα γκολ με τον Τσομπάνη να διαμορφώνει στο 119′ το τελικό 5-4.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Πέτρος Τσιαπακίδης): Κατσαρός, Κούπενος (80′ Αβράμπος), Πολυκράτης, Πανικίδης, Κοσίδης, Σνάουτσνερ, Κεσίδης (72′ Τσομπάνης), Καλαϊτσίδης, Χατσίδης (114′ Βρύζας), Παπαγεωργίου, Ντούνγκα (88′ Μύθου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Κουράκλης, Σουλανιάκου, Αλαφάκης, Δάμα, Παναγάκος (46′ Πλιώνης), Μουζακίτης (10′ Φίλης), Τουφάκης (65′ Λίγδας), Λιατσικούρας (111′ Πλις), Κωστούλας, Δαρβίρας (53′ Σούφκας), Πνευμονίδης (111′ Καρκατσάλης).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments