Αθλητισμός

Ποιος είναι ο 16χρονος «next big thing» της ερυθρόλευκης Ακαδημίας

Ποιος είναι ο 16χρονος «next big thing» της ερυθρόλευκης Ακαδημίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ποιος είναι ο 16χρονος στράικερ του Ολυμπιακού που «καθάρισε» στον τελικό με τον ΠΑΟΚ και αποτελεί το «next big thing» της ερυθρόλευκης Ακαδημίας

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό με τον ΠΑΟΚ για τον τίτλο του πρωταθλητή για τη Super League Κ17, σε ένα συγκλονιστικό ματς που έληξε με 5-4 υπέρ των ερυθρόλευκων στην παράταση.

Η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον Βόλο, έχοντας για μεγάλο τον Χαράλαμπο Κωστούλα, που σκόραρε δύο φορές, είχε μία ασίστ, πήρε και το βραβείο του MVP και έδειξε ότι έχει τρομερή «σύνδεση» με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αποτελεί το «next big thing» του Ολυμπιακού, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου στη γραμμή κρούσης, αφού έχει δείξει από τις πολύ μικρές ηλικίες ότι ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Ο γιος του Θανάση Κωστούλα (παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός των Πειραιωτών) είναι γεννημένος το 2007 και είναι μόλις 16 ετών, όντας ο ποδοσφαιριστής που σκοράρει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, ενώ ήδη υπάρχουν σοβαρές σκέψεις ακόμη και να προωθηθεί και στην πρώτη ομάδα.

Τα στοιχεία που τον κάνουν πολύ διαφορετικό από τους υπόλοιπους είναι ότι έχει όλο το πακέτο αν και είναι μόλις 16 ετών και ουσιαστικά ακόμη «πλάθεται» και σαν ποδοσφαιριστής και σαν τεχνικά χαρακτηριστικά.

Είναι ένα παιδί που έχει πολύ καλή σωματοδομή για την ηλικία του, έχει υψηλού επιπέδου τεχνική κατάρτιση, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχει το εύκολο γκολ. Μπορεί να σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, με το κεφάλι και με τα δύο πόδια, ενώ έχει την ικανότητα να «μυρίζει» τις φάσεις. Έχει απίστευτη δύναμη και είναι κυριαρχικός στο «κουτί», ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι από πιο μικρές ηλικιακά ομάδες παίζει με μεγαλύτερους.

Πρώτος σκόρερ, ιστορικό ρεκόρ και… Αντετοκούνμπο

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Κωστούλας έγινε παίκτης του Ολυμπιακού το 2019. Μέχρι τότε έπαιζε στις ακαδημίες της Αγίας Άννας Βόλου και από εκεί και πέρα τη σεζόν του 20/21 που η Κ15 του Ολυμπιακού πήρε το πρωτάθλημα της Super League ήταν ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων με 16 γκολ σε 15 αναμετρήσεις.

Σαν να μην έφτανε αυτό όμως ο γιος του Θανάση Κωστούλα έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο τη φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Κωστούλας σε ηλικία 15 ετών, 7 μηνών και 27 ημερών ξεπέρασε το ρεκόρ του Κυριάκου Παπαδόπουλου ο οποίος έπαιξε πρώτη φορά όταν ήταν 15 ετών, 9 μηνών και 9 ημερών. Δείγμα του πόσο πιστεύει ο ίδιος ο Ολυμπιακός στο πρότζεκτ «Κωστούλας» αλλά και πόσο ιδιαίτερο είναι αυτό το παιδί.

Ο Κωστούλας μέσα από την προπόνηση τις συμμετοχές και τα παιχνίδια εξελίσσεται και αναγκάζει όλο και περισσότερα «μάτια» να πέφτουν πάνω του όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Οι μάνατζερ που «έτρεξαν» από μικρή ηλικία για εκείνον ήταν πολλοί, όμως ο Κωστούλας είναι καπαρωμένος από το agency του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε μια κίνηση με πολύ μέλλον τόσο για τον ίδιο αλλά και για την εταιρία. Ο νεαρός άσος ανήκει στο γραφείο Octagon του Γιώργου Πάνου, ο οποίος είναι εκπρόσωπος και του σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments